پارس ناز پورتال

علت ترک پاشنه پا و راه درمان آن

علت ترک پاشنه پا و راه درمان آن

این روزها انواع مختلف كرم‌های مخصوص ترك پا را در داروخانه‌ها می‌بینیم كه استفاده ازآنها رو به افزایش است. چراكه خیلی از افراد با مشكل ترك پا روبه‌رو هستند كه علاوه بر ایجاد ظاهری نازیبا، گاهی دردناك و اذیت‌كننده هم می‌شود.

 

دكتر زهره نیكبخت، متخصص پوست و مو، درباره علل ایجاد ترك پا به جام‌جم می‌گوید: «خشكی پوست، چاقی، استفاده از كفش‌های نامناسب یا راه رفتن با پای برهنه در مناطقی كه مناسب نیست، مانند مناطق سنگی می‌تواند منجر به ایجاد ترك پا شود.

 

غافل از این كه پا مهم‌ترین عضو بدن است. تمام وزن بدن روی پاهای ماست و كارهای روزانه و زندگی ما براساس سلامت پاها انجام می‌گیرد، اما متاسفانه اغلب مردم به این عضو مهم و حیاتی اهمیت كافی نمی‌دهند.»

 

نكاتی برای كاهش مشكلات

وی یادآور می‌شود: «بهتر است افرادی كه چاق هستند، وزن خود را كاهش دهند. اگر افراد این كار را انجام دهند، ترك پا با درمان یا بدون درمان تا حدی بهبود می‌یابد. افرادی كه از ترك پا رنج می‌برند، می‌توانند با مراجعه به پزشك و استفاده از كرم‌های مرطوب و چرب‌كننده مناسب، این مشكل را درمان كنند. پوشیدن كفش‌های مناسب و استفاده از جوراب نیز از دیگر مواردی است كه می‌تواند به شما در بهبود ترك‌ها كمك كند.»

 

به نظر می‌رسد ترك پا بیشتر میان خانم‌ها دیده می‌شود. دكتر نیكبخت در این باره توضیح می‌دهد: «خانم‌ها به طور معمول بیشتر از كفش‌های پاشنه بلند و تنگ استفاده می‌كنند. همچنین آنها در مواقعی بدون جوراب كفش می‌پوشند، اما در مقابل آقایان در بیشتر مواقع جوراب و كفش‌های پوشیده دارند. خود جوراب نیز تا حدی می‌تواند از پاها محافظت كند و احتمال بروز ترك پا را كاهش دهد. به همین دلیل شاید این مشكل میان خانم‌ها بیشتر دیده شود.»

 

وی یادآور می‌شود: «علاوه بر این موارد، برخی افراد نسبت به پا و مشكلات آن ازجمله ترك پا بی‌اهمیت هستند. در حالی كه اگر تنها هفته‌ای یك بار به پاهای خود توجه و رسیدگی كنند، به عنوان مثال چند دقیقه‌ای پای خود را در آب نمك قرار داده و ماساژ دهند، سپس آبكشی كرده و كرم بزنند، این مساله برای آنها پیش نخواهد آمد.»

 

این پزشك متخصص در مورد ضرورت مراجعه به پزشك در صورت بروز ترك پا می‌گوید: «اگر ترك‌ها خیلی دردناك نباشند، در داروخانه‌ها كرم‌های مخصوصی برای ترك پا وجود دارد كه مردم می‌توانند از آنها استفاده كنند. البته این نكته را هم فراموش نكنید كه تنها یك یا دو مرتبه استفاده از چنین كرم‌هایی مشكل را حل نمی‌كند. بلكه باید برنامه‌ای دقیق و مداوم برای استفاده از چنین كرم‌هایی داشته باشیم تا به تدریج ترك‌ها بهبود یابد، اما هنگامی كه ترك پا عمیق است و احتمال عفونت وجود دارد، باید حتما به پزشك مراجعه شود.»

 
دكتر نیكبخت توصیه می‌كند به عضو مهم پا بیشتر توجه شود و مردم با رعایت مسائلی مانند كاهش وزن، استفاده از كرم‌ها و پوشیدن كفش‌های مناسب از بروز ترك‌پا پیشگیری كنند. به طور كلی اگر افراد مراقبت‌های لازم را به درستی انجام دهند و درمانی كه توسط پزشك متخصص به آنها توصیه می‌شود را جدی بگیرند، ترك پا به طور حتم بهبود می‌یابد.