جستجو در پارس ناز

مشاوره حقوقی با وکیل آدم ربایی

مشاوره حقوقی با وکیل آدم ربایی

چکیده : آدم ربایی یکی از جرائم غیرقابل گذشت در قانون است که با حضور یک وکیل آدم ربایی حرفه‌ای می‌توان میزان مجازات آن را کاهش داد.

 

آدم ربایی یکی از جرائم بسیار خطرناکی است که علیه اشخاص رخ می‌دهد و سلامت جسمی، روحی، حیثیتی فرد و همچنین نظم عمومی جامعه را به هم می‌زند. مشورت کردن با یک وکیل آدم ربایی در شناخت بهتر این جرم بسیار موثر است و به شما کمک می‌کند تا همه جوانب آن را درک کنید. در این مقاله این جرم را به خوبی بررسی می‌کنیم و درمورد وکیل متخصص این جرم نیز با شما صحبت می‌کنیم.

 

منظور از آدم ربایی چیست؟

آدم ربایی به عنوان یک جرم جدی در حقوق کیفری شناخته می‌شود که به معنای نقل و انتقال غیرقانونی افراد و بدون رضایت آن‌هاست. این جرم به عنوان یک جرم علیه فرد شناخته می‌شود و در اکثر جوامع مجازات‌ سنگینی درپی دارد. از ویژگی‌های جرم آدم ربایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

نقل و انتقال با زور یا تهدید

خلاف اراده فرد

هدف‌های مختلف (مثل خواسته مالی، انتقام و …)

 

آدم ربایی به عنوان یک جرم بسیار خطرناک و با مجازات‌های سنگین محسوب می‌شود، اما با این وجود متهم حق دارد برای دفاع از خود از وکیل استفاده کند. در این قبیل از پرونده‌ها وکیل آدم ربایی هم می‌تواند در دفاع از متهم و هم در دفاع از شاکی تاثیرگذار باشد.

 

عناصر تشکیل‌دهنده جرم آدم ربایی

 

اثبات کردن جرم آدم ربایی از طریق رخ دادن عناصر تشکیل دهنده آن صورت می‌گیرد که در ادامه با این عناصر آشنا می‌شویم.

 

عنصر قانونی

براساس قانون 621 قانون مجازات اسلامی، چنانچه فردی شخصا یا توسط دیگری، فرد دیگری را به قصد مطالبه وجه، مال یا به قصد انتقام یا به هر منظور دیگر به عنف یا تهدید یا حیله یا به هر نحو دیگر برباید یا مخفی کند، به پنج تا پانزده سال حبس محکوم خواهد شد.

 

عنصر مادی

از نظر عنصر مادی، عمل جابجایی یا ربودن فرد باید انجام شود. به این معنا که فردی به زور و بدون رضایت شخصی از مکانی به مکان دیگر منتقل ‌شود. این عمل می‌تواند با زور، ضرب و شتم، حیله و یا تهدید همراه باشد.

 

عنصر معنوی

این جرم هنگامی رخ می‌دهد که علاوه‌بر عنصر مادی، عنصر معنوی آن هم وجود داشته باشد. اگر شخص رباینده برای عمل خود نیت و قصد مجرمانه‌ای داشته باشد، عنصر معنوی نیز وجود خواهد داشت.

 

البته اگر انگیزه انجام این کار شرافتمندانه باشد، وکیل آدم ربایی می‌تواند با صلاحدید قاضی دادگاه درخواست تخفیف در مجازات بدهد.

 

وکیل ادم ربایی کیست؟

یکی از مهم‌ترین و کلیدی‌ترین اقداماتی که متهم یا شاکی پرونده آدم ربایی باید انجام بدهد، انتخاب وکیل دادگستری متخصص در حوزه آدم ربایی است. وکیل آدم ‌ربایی فردی حقوقدان است که با تخصص در زمینه حقوق کیفری، به مشتریان خود در پرونده‌های آدم‌ربایی مشاوره حقوقی و دفاع حقوقی ارائه می‌دهد.

 

وکیل آدم‌ ربایی چه وظایفی دارد؟

 

از وظایف یک وکیل حوزه آدم ربایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • مشاوره حقوقی آدم ربایی

  • دفاع در دادگاه

  • تحلیل و بررسی موارد اثبات شده

  • انتخاب استراتژی دفاعی مناسب

  • مذاکرات و توافقات

  • پیگیری قضایی

 

یک وکیل کاربلد باید از تجربه و تخصص کافی برخوردار باشد تا بتواند به بهترین نحو ممکن به موکلان خود کمک کند.

دلایل تشدیدکننده مجازات آدم ربایی

دلایل تشدیدکننده مجازات آدم ربایی

 

با توجه به قوانین مرتبط با آدم ربایی، ممکن است مجازات آن به چند دلیل تشدید شود. این دلایل ممکن است به جوانب مختلف جرم تعلق داشته باشند. به چند علت تشدید مجازات در پرونده‌های آدم ‌ربایی اشاره می‌کنیم:

 

  • شدت آسیب‌های وارده به شخص ربوده شده: اگر مجرم در حین انجام جرم به قربانی آسیب‌های جسمانی شدیدی وارد کرده باشد، معمولا مجازات وی تشدید خواهد شد.

 

  • هدف مالی: اگر هدف مجرم از این عمل، مطالبه وجه یا امور مالی باشد، براساس قانون تشدید مجازات اعمال می‌شود. این امر بر اساس مقدار وجهی که مطالبه شده، می‌تواند متغیر باشد.

 

  • استفاده از ابزارهای خطرناک در حین وقوع جرم

 

  • همکاری نکردن با قانون: اگر متهم به هر دلیلی برای پنهان کردن هویت خود تلاش کند یا سعی داشته باشد به پلیس یا افراد مربوط به اجرای قانون افترا بزند، ممکن است برای وی تشدید مجازات صورت بگیرد.

 

  • سابقه کیفری متهم: اگر متهم پرونده آدم ربایی در گذشته نیز سابقه کیفری داشته باشد، در مجازات او تأثیرگذار بوده و به شدت آن می‌افزاید. با وجود این، حضور یک وکیل آدم ربایی حرفه‌ای می‌تواند در روند پرونده و حکم نهایی بسیار تأثیرگذار باشد.

 

مجازات جرم آدم ربایی در قانون مجازات

 

در ماده 621 قانون مجازات اسلامی به مجازات جرم آدم ربایی پرداخته شده و براساس آن هر فردی که برای مطالبه مال یا به قصد انتقام یا به هر هدف دیگری، شخصی را با تهدید یا حیله برباید یا مخفی کند، به جرم آدم ربایی مرتکب شده است.

 

اگر این جرم با تهدید انجام شود، به حبس درجه هار (بیش از پنج تا ده سال حبس) و در غیر این صورت به حبس درجه پنج(حبس بیش از دو تا پنج سال) محکوم می‌گردد. در شرایطی که قربانی کمتر از پانزده سال سن داشته باشد یا‌ به قربانی آسیب جسمی یا حیثیتی وارد شود یا ربودن توسط وسایل نقلیه انجام پذیرد، مجرم به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم خواهد شد‌.

 

همچنین طبق ماده 631 قانون مجازات اسلامی ربودن، مخفی یا تعویض کردن اطفال، جرم محسوب می‌شود و هر کس طفلی را که تازه متولد شده است بربايد یا درجایی مخفی کند یا او را به جای طفل دیگری جا بزند، به شش ماه تا سه سال حبس محکوم می‌گردد.

 

مجازات آدم ربایی در صورت رضایت شاکی

 

دقت داشته باشید که جرم آدم ربایی در زمره جرائم غیرقابل گذشت قرار دارد و رضایت شاکی موجب رفع تعقیب و رفع اجرا حکم نخواهد شد. بلکه تنها می‌تواند در کاهش مجازات تاثیر داشته باشد و سبب تخفیف شود. در این موارد بهترین گزینه مشاوره حقوقی آدم ربایی با یک وکیل آدم ربایی حرفه‌ای است و می‌تواند در میزان تخفیف اثرگذار باشد.

 

مجازات همکاری برای مجرمین آدم ربایی

 

همکاری در این جرم هم با مجازات‌ سنگینی روبرو است و براساس ماده 127 قانون مجازات اسلامی باید گفت که، در صورتی که به عنف و یا تهدید صورت گرفته باشد مجازات معاون آن حبس درجه 5 یا 6 است و اگر بدون عنف و تهدید انجام شده باشد، مجازات معاون آن حبس درجه 6 یا 7 خواهد بود.

 

براساس قانون اشخاص زیر به عنوان معاون جرم آدم ربایی شناخته می‌شوند:

 

  • هرکس شخص دیگری را به ارتکاب این جرم ترغیب، تهدید، تطمیع، یا تحریک کند یا با دسیسه، فریب یا سوءاستفاده از قدرت، موجب به وقوع پیوستن جرم شود، به عنوان معاون جرم آدم ربایی شناخته می‌شود.

 

  • هرکس وسایل مربوط به ارتکاب این جرم را ساخته یا تهیه کند یا روش ارتکاب جرم را به مرتکب ارائه بدهد، معاون جرم است.

 

  • هرکس به وقوع پیوستن جرم را تسهیل نماید.

 

آیا تهدید به آدم ربایی هم جرم محسوب می‌شود؟

 

در پاسخ به این سوال باید گفت، بله. در قانون ایران و اکثر کشورهای جهان، تهدید جرم بوده و دارای مجازات است. جرم تهدید وقتی رخ می‌دهد که شخصی نفر دیگری را نسبت به یک عمل بد یا نامشروع در حقش بترساند. این عمل می‌تواند قتل، آسیب جسمی، آسیب به آبرو و حیثیت، آسیب مالی و مواردی از این قبیل باشد.

 

طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی، هرموقع کسی دیگری را به هر شکلی تهدید به قتل یا ضررهای نفسی، شرفی یا مالی‌ کند یا تهدید به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به 74 ضربه شلاق یا دو ماه تا دوسال زندان محکوم می‌گردد.‌

 

سوالات متداول

در بخش نهایی به سوالات متداول شما پاسخ خواهیم داد.

 

وکیل آدم ربایی کیست؟

وکیل آدم ‌ربایی فردی حقوقدان است که با تخصص در زمینه حقوق کیفری، به مشتریان خود در پرونده‌های آدم‌ربایی مشاوره حقوقی و دفاع حقوقی ارائه می‌دهد.

 

وکیل آدم ربایی چه وظایفی دارد؟

از وظایف یک وکیل حوزه آدم ربایی می‌توان به مشاوره حقوقی آدم ربایی، دفاع در دادگاه، تحلیل و بررسی موارد اثبات شده، انتخاب استراتژی دفاعی مناسب، مذاکرات و توافقات و پیگیری قضایی اشاره کرد.