جستجو در پارس ناز

بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی کارگردان | داستان زندگی او

بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی کارگردان | داستان زندگی او

در بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی می خوانیم که این هنرمند یک کارگردان بسیار محبوب و معروف ایرانی است که دارای کارها و آثار بسیار زیادی در کارنامه خود می باشد. این کارگردان معروف در سال ۱۳۲۷ در ملایر به دنیا آمده است. علاوه بر کارگردانی به نویسندگی و فیلمسازی نیز می پردازد.

 

مهم ترین آثار وی که موجب معروفیت و محبوبیت او در میان مردم شد در چشم باد می باشد. تحصیلات او در حد کارشناسی فیلمسازی می باشد و در دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو تحصیل کرده است.

 

مسعود جعفری جوزانی کیست؟

مسعود جعفری جوزانی کیست؟ ،بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی

بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی همان کارگردان معروفی است که فیلم در چشم باد را کارگردانی کرده است. او متولد ۱۸ آذر ۱۳۷۲ می باشد و اصالتاً اهل ملایر بوده و فارغ التحصیل رشته فیلم سازی از دانشگاه ایالت سانفرانسیسکو آمریکا می باشد.

 

او فعالیت کارگردانی و فیلمسازی خود را از فیلم های کوتاهی آغاز نمود و اکنون یکی از بزرگترین و برترین فیلمسازان ایران است.

 

زندگینامه مسعود جعفری جوزانی

زندگینامه مسعود جعفری جوزانی

در بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی آمده که این هنرمند در خیابان پارک شهرستان ملایر به دنیا آمده است. او یک برادر بزرگتر به نام مسعود داشت که در زمان کودکی در حالی که با اسلحه پدرش بازی می کرد کشته شد. بعد از آن مسعود به دنیا آمد که پدر و مادرش به دلیل محبوبیت فرزند اول خود نام مسعود را برای او انتخاب کردند.

 

این هنرمند از سال ۱۳۴۸ فعالیت حرفه ای خود را آغاز کرد. او در زمینه های فیلمسازی، داستان نویسی،  نمایشنامه نویسی، فیلمنامه نویسی و کارگردانی مشغول به فعالیت بوده و جوایز بسیار زیادی نیز در این عرصه ها دریافت نموده است.

 

وضعیت تاهل مسعود جعفری جوزانی

 مسعود جعفری جوزانی در اوایل جوانی ازدواج کرده است. همسر او کیکی جامس نام داشت که حاصل ازدواج آن ها یک دختر به نام سحر و یک پسر به نام سپنتا می باشد. هر دو فرزند مسعود در سانفرانسیسکو آمریکا به دنیا آمده اند. البته زندگی او و همسرش دوام نداشت و در آمریکا از یکدیگر جدا شدند.

 

بعد از این جدایی مسعود و فرزندانش به ایران بازگشتند و همسر سابق او در آمریکا ماند. هم اکنون نیز گاهی سحر و سپندا به دیدار مادر در آمریکا می رود. از میان فرزندان آقای جوزانی دختر او وارد عرصه بازیگری شده و به دنیای هنر علاقه بسیار زیادی نشان می دهد.

 

از روستا تا موفقیت

در بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی آمده که وی در یک روستا به نام جوزان به دنیا آمده و تا ۵ سالگی در آنجا زندگی می کرد. بعد از ۵ سالگی او خانواده اش به تهران رفتند و در آن جا ماندگار شدند. او توانست اولین تجربه دیدن فیلم در سینما را در ۶ سالگی به دست آورد.

 

او علاقه بسیار زیادی به هنر داشت. همین هم موجب شد که از سنین نوجوانی نوشتن را آغاز کند. او در سنین کودکی و نوجوانی  بسیار دوست داشت که در آینده بازیگر شود. اما پدرش با این مسئله مخالف بود. بنابراین به آمریکا رفت تا تحصیلات خود را در آنجا به اتمام برساند.

 

او از دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو موفق شد لیسانس و فوق لیسانس خود را دریافت نماید و همانجا به تدریس مشغول شود. قبل از انقلاب اسلامی نیز به ایران برگردد و به عنوان یک انیمیشن ساز مدت ها فعالیت کند. اما در نهایت در سال ۱۳۵۷ با اوج درگیری ها و وقوع انقلاب دوباره از ایران خارج شود.

 

او چند سالی را در آن خارج از ایران ماند و در نهایت به ایران بازگشت. بعد از آن نیز در سال ۱۳۶۴ فیلم جاده های سرد را ساخت. مردم در آن زمان از فیلم جاده های سرد به شدت استقبال کردند. این فیلم دارای کارگردانی بسیار قوی بود و توانست به جشنواره فیلم برلین نیز راه یابد.

 

از نویسندگی تا تهیه کنندگی مسعود جعفری جوزانی

بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی

بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی در سال ۱۳۶۵ توانست همزمان نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی فیلم شیر سنگی را انجام دهد. او در این زمان در مسیر فیلمسازی بسیار موفق بود و همین مسیر را ادامه می داد. در سال ۱۳۸۲ نیز سریال زیبای در چشم باد را ساخت که موجب معروفیت بسیار زیاد او در میان مردم و اهالی هنر شد. این فیلم در آن زمان موفقیت های بسیار زیادی را کسب نمود و بسیار مورد توجه مردم قرار گرفت.

 

در چشم باد یک مجموعه تلویزیونی بود که دارای ژانر تاریخی حماسی بود. این فیلم از ۵ تیر ۱۳۸۸ تا ۸ خرداد ۱۳۸۹ از تلویزیون و شبکه یک سیما پخش می شد. بازیگران بسیار معروفی همچون پارسا پیروزفر، کامبیز دیرباز، سعید نیکپور، نیوشا ضیغمی، اکبر عبدی، لاله اسکندری و گلاره عباسی و سیما تیرانداز در آن به ایفای نقش پرداختند.

 

صداپیشگان این مجموعه مهران مدیری می باشد که تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت فیلم داشته است. این فیلم داستان زندگی خانواده ای بوده که لحظات تلخ و شیرین زندگیشان را در زمان قیام میرزا کوچک خان جنگلی تا آزادسازی خرمشهر به نمایش گذاشته است.

 

پدر این خانواده از یاران بسیار معروف میرزا کوچک خان جنگلی می باشد که بعد از کشته شدن آن به تهران کوچ می کنند و در یک چایخانه فعالیت سیاسی انجام می دهد. این فیلم موفق شد جایزه بهترین کارگردان تلویزیونی را دریافت نماید. علاوه بر این برای جوایز بهترین مجموعه تلویزیونی بهترین فیلمنامه بهترین بازیگر مرد درام و بهترین بازیگر زن درام نامزد شد.

 

در آرزوی ساخت فیلم کوروش

بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی چندین سال است که آرزو می کند بتواند فیلم کوروش کبیر را بسازد. او ۱۳ سال است که در تلاش است که بتواند این فیلم را بسازد. بارها نیز گفته است که من دوست دارم قبل از آن که بمیرم و از این دنیا بروم فیلم کوروش کبیر را بسازم.

 

او در یکی از مصاحبه های خود گفته که من برای پیدا کردن سرمایه گذار برای این فیلم بسیار زحمت کشیدم و در لحظه آخری که سرمایه گذار را پیدا کردم نمی دانم چه اتفاقی افتاد که همه چی به هم خورد و کنسل شد.

 

سابقه تدریس او در ایران

در بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی آمده او سابقه تدریس در ایران را داشته است. او در سال های بین ۱۳۶۴ تا ۱۳۸۰ مشغول به تدریس بود. مکان هایی که او در آن به عنوان مدرس کار کرده  شامل دانشکده هنر دانشگاه تهران، دانشکده صدا و سیما و مدرسه فیلمسازی باغ فردوس می باشد.

 

جوایز و افتخارات مسعود جعفری جوزانی

مسعود جعفری جوزانی در تمام سال های فعالیت خود توانسته در جشنواره های داخلی و بین المللی بسیاری شرکت کند. همچنین برای آثار برجسته خود جوایز بسیار ارزشمندی را دریافت نماید. این جوایز شامل موارد زیر می باشند.

 

  • دریافت دیپلم افتخار سومین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر برای ساخت فیلم کوتاه با من حرف بزن در سال ۱۳۶۳

 

  • دریافت جایزه ویژه هیئت داوران بهترین فیلم در چهارمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر در فیلم جاده های سرد در سال ۱۳۶۴

 

  • دریافت لوح تقدیر بهترین کارگردانی اولین دوره جشنواره ادبی هنری روستا برای فیلم جاده های سرد در سال ۱۳۶۵

 

  • دریافت لوح زرین بهترین فیلمنامه در پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر برای فیلم شیر سنگی در سال ۱۳۶۵

 

  • دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم هفتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر برای فیلم در مسیر تندباد در سال ۱۳۶۷

 

  • دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلم نهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر برای فیلم سایه خیال در سال ۱۳۶۹

 

  • دریافت جایزه ویژه هیئت داوران بهترین فیلم در بیست و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کارلووی واری برای فیلم ناصرالدین شاه آکتور سینما در سال ۱۳۷۱

 

  • جایزه منتقدان بین المللی فیلم بهترین بهترین فیلم در بیست و هشتمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کارلوواری برای فیلم ناصرالدین شاه آکتور سینما در سال ۱۳۷۱

 

  • دریافت جایزه تنگ طلایی کاریدی بهترین فیلم از بیست و یکمین دوره جشنواره بین المللی فیلم ارومینا برای فیلم ناصرالدین شاه در سال ۱۳۷۱

 

دریافت جایزه ویژه هیئت

  • داوران بهترین فیلم از دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم استانبول برای فیلم ناصرالدین شاه آکتور در سال ۱۳۷۲

 

  • دریافت جایزه ویژه هیئت داوران بهترین فیلم از هجدهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم فجر برای فیلم بلوغ در سال ۱۳۷۸

 

  • دریافت جایزه حافظ بهترین کارگردانی تلویزیون در دوازدهمین جشن دنیای تصویر برای فیلم در چشم باد در سال ۱۳۹۰

 

  • جایزه بهترین کارگردانی تلویزیونی چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی فیلم مقاومت برای فیلم در چشم باد در سال ۱۳۹۵

 

افتخارات

  • مسعود جعفری جوزانی دارای افتخارات زیر در زندگی هنری خود بوده است.

 

  • بزرگداشت مسعود جعفری جوزانی در بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر

 

  • منتخب هشتمین همایش چهره های ماندگار ایران در سال ۱۳۸۹

 

  • تقدیر رئیس جمهور از او در مراسم رونمایی از مجموعه پنج جلدی اسنادی از اشغال ایران در جنگ جهانی دوم در سال ۱۳۹۰

 

  • بزرگداشت آقای جوزانی در نخستین دوره جشنواره بین المللی فیلم کیش در سال ۱۳۹۰

 

  • تقدیر آکادمی پزشکان ایران و آمریکا به پاس دستاوردهای متعدد هنری و فرهنگی در سال ۱۳۹۴

 

  • دریافت نشان درجه یک کارگردانی و دکترای رشته کارگردانی سینما در سال ۱۳۹۴

 

  • انتخاب به عنوان سفیر آب در سال ۱۳۹۴

 

  • سفیر هنر ایران در جشنواره بین المللی هنر دهلی در کشور هندوستان در سال ۱۳۹۶

 

  • تقدیر و تجلیل از آقای جوزانی در نخستین همایش توسعه پایدار شهرستان ملایر در تهران در سال ۱۳۹۶

 

  • تقدیر ویژه مشاوران امور بین المللی کمیسیون ملی یونسکو و دبیر کمیسیون حقوق بشر منطقه ۲ کشور در سال ۱۳۹۷

 

  • بزرگداشت آقای جوزانی در شب های بخارا در خانه اندیشمندان علوم انسانی در سال ۱۳۹۷

 

  • تندیس سیمرغ فیروزه ای و لوح یادبود از طرف محمد سلطانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین جشنواره ملی آرمان برتر در سال ۱۳۹۷

 

  • تقدیم لوح تقدیر و تندیس بهترین فیلم سومین دوره جشنواره فیلم سلامت در سال ۱۳۹۸

 

  • تقدیم لوح تقدیر و تندیس کانون کارگردانان سینمای ایران در هشتمین جشنواره کانون کارگردانان سینمای ایران در سال ۱۳۹۷

 

  • تقدیم تندیس ابوریحان نخستین جشن آیین سپاس تهیه کنندگان سینمای ایران در سال ۱۳۹۸