جستجو در پارس ناز

دست کم نگرفتن خود

دست کم نگرفتن خود

در دنیا تنها کسی موفق می شود که به انتظار دیگران ننشیند و همه چیز را از خود بخواهد.اعتماد به نفس یکی از کلید های طلایی و اساسی برای رسیدن به موفقیت در زندگی است. عزت نفس احساس ارزشمند بودن می باشد و از مجموع افکار، احساسات، عواطف و تجربه های صحیحی که در طول زندگی آموخته می شود، سرچشمه می گیرد. عزت نفس شاخص خودباوری انسان است. عزت نفس بر پایه توانایی ما در ارزیابی دقیق از خود(شناخت خود) بنا شده و نکته قابل توجه پذیرش خود و ارج نهادن بی قید و شرط به خویشتن است. این بدان معنا است که همه توانایی ها و محدودیت ها بخشی از وجود انسان می باشند که باید به شکل واقع بینانه بشناسیم و در عین حال، بدون هیچ قید و شرطی خود را پذیرفته و ارزشمند بدانیم.. عزت نفس زیر بنای اعتماد به نفس در انسان است.

 

به میزان ارزیابی و خشنودی شخص نسبت به توانایی ها، ویژگی ها و ارزشهای خودش اعتماد به نفس و به کلامی ساده تر خودباوری گفته می شود.

 

● فواید داشتن اعتماد به نفس را بدانیم

 

اعتماد به نفس اولین ایستگاه حرکتهای موفقیت آمیز در عرصه زندگی است. اعتماد به نفس عامل رشد و ارتقاء انسان است. اشخاصی که اعتماد به نفس بالایی دارند، ارزش خود را برای دوست داشتن دیگران و مورد علاقه واقع شدن از سوی آنان حفظ می کنند. خود را شایسته توجه دانسته و دیگران را نیز مورد توجه قرار می دهند.

 

اعتماد به نفس به آدمی شکوه می بخشد. اعتماد به نفس، یک انسان را از بقیه افراد متمایز می سازد. انسانهایی که اعتماد به نفس عالی دارند، اگر آن را با تواضع و لبخند ترکیب کنند از خود چهره ای شاداب، جذاب و محبوب می سازند.

 

اشخاصی که اعتماد به نفس بالایی دارند حرف های دیگران را می شنوند. ارزش خود را برای شناخت خود و اطرافیان حفظ می کنند. خود و دیگران را تشویق به انجام کارهای خوب کرده و برای خوب بودن و شناخت دیگران به عنوان انسان های خوب تلاش می کنند. اعتماد به نفس شاخص شجاعت و قدرت ابراز وجود است.

 

اعتماد به نفس توانمندی یک فرد را در عرصه زندگی و در مواجهه با مسایل نشان می دهد.اعتماد به نفس در انسان قاطعیت می آورد

 

افرادی که دارای اعتماد به نفس هستند، مسیولیت کارهایشان را به راحتی می پذیرند. نتایج و مسوولیت اعمال شان را می پذیرند و به سرزنش متوسل نمی شوند و از دیگران به عنوان قربانی برای اعمالی که نتایج منفی پیدا می کنند، استفاده نمی کنند. به راحتی در موقعیت های غیر ضروری به دیگران نه می گویند. شخصیتی خلاق دارند، آنها توانایی خود را برای موفقیت در مدرسه، محل کار و جامعه به بهترین نحو به دست می آورند. خودخواه و خودمحور نیستند. این اشخاص هدف گرا هستند و برای رسیدن به اهداف خود تلاش می کنند. آنها می دانند از کجا آمده اند، الان کجا هستند و به کجا می روند. خود را دانای کل نمی دانند و محدودیت های خود را در نظر می گیرند. انزوا طلب نیستند و روابط خوبی با دیگران دارند.

 

● معایب نداشتن اعتماد به نفس

 

کسی که اعتماد به نفس را از دست بدهد بیچاره و ناتوان خواهد شد، از امکانات و استعدادهای خود بهره برداری نخواهد کرد، وابستگی اش به دیگران افزایش می یابد، کم کم گوشه گیر و افسرده می شود و دهها مشکل دیگر گریبانگیرش می شود. افرادی که اعتماد به نفس پایین دارند، خود را گمشده می پندارند و برای مورد توجه واقع شدن، خود را بی ارزش می کنند. به خاطر ضعف های خود دیگران را سرزنش می کنند. استعدادها و قریحهه های خود را دست کم می گیرند. همچنین احساس بی هویتی و بی ارزشی می کنند. آنها اغلب در رفتار خود با دیگران کم رو هستند و از درگیری با دیگران می ترسند.

 

● چگونه اعتماد به نفس خود را بالا ببریم

 

▪ تصورات ذهنی در مورد خودتان را اصلاح کنید. هر شخصی دارای خصایص و ویژگی های خاص خود است. عدم توجه به این تفاوت ها باعث می شود تا شخص از خود توقع و انتظار بی جا داشته باشند و برای اثبات خود قدم در راهی بردارند که از همان ابتدا،آخرش پیداست. ما حصل این کار شکست بوده و شکستهای مکرر مخرب ترین چیز برای اعتماد به نفس است. بدانید که منحصر به فرد هستید. و احساس رقابت با دیگران نکنید. و همواره رقیب خودتان باشید. انسان هایی که اعتماد به نفس دارند خودشان را با دیگران مقایسه نمی کنند. فقط خودشان را با بهترین کسی که می توانند باشند مقایسه می کنند.ویژگی های منفی خود را شناسایی کرده و بر آنها غالب شوید.

 

▪ هر روز را روزی با ارزش تصور کنید و تمام توانایی خود را به کار گیرید تا از آن خوب استفاده کنید. علایق و توانمندی های خود را مشخص کنید و در جهت حصول و تکمیل آنها بکوشید. در این رابطه واقعیت ها را فراموش نکنید و سعی کنید منطقی باشید.

 

▪ هر زمانی که فرصت به دست می آورید در کارهای گروهی در مدرسه،منزل و غیره بر حسب توانایی های خود شرکت نمایید. گوشه گیر نباشید. زیرا از موثرترین عوامل تضعیف اعتماد به نفس می باشد.

 

▪ برای رسیدن به هدف برنامه ریزی کنید و آن را گام به گام به موفقیت نزدیک کنید. کارهایی را در طول هفته انجام دهید که به شما انرژی بدهد.

 

▪ در تمام مراحل زندگی مسئولیت کامل اعمالتان را بر عهده بگیرید. از اینکه دیگران را مقصر بدانید و بهانه تراشی کنید دست بردارید.