تذکرات درباره نوع برخورد مجریان و مهمانان زن و مرد در برنامههای زنده تلویزیونی، موجب شد تا از آخرین ماههای سال 91، شایعه «ابلاغ قانون تفکیک جنسیتی در برنامههای تلویزیونی» قوت بگیرد و سپس طرح این قانون رسانهای شد. در ادامه، در برخی برنامهها ردپایی از این تفکیک دیده شد تا برنامه «سین مثل سریال» نوروز 92 که به عینه میتوان تفکیک مجریان و بازیگران زن و مرد را دید چنانکه مجری مرد با مهمان مرد این برنامه صحبت میکند و مجری زن با مهمان زن.
در این که قواعد تلویزیون میتواند در کشور ما بومی باشد، شکی نیست اما آیا کسی هست که نسبت به شخصیت و باورهای اخلاقی و عرفی مجریان و هنرمندان فعال در عرصههای مختلف هنری و رسانهای شک داشته باشد؟ آیا هیچ مجری مردی تاکنون در سیما حرمت یک مهمان زن را زیر سئوال برده؟ آیا اصولا «حفظ حرمتها» با «رعایت مساله محرم و نامحرم میان مجریان و میهمانان» در کارهای نمایشی برابر است؟ و آیا این دست تفکیکها که بیشتر به بدعت میماند (آن هم بعد از سالها که از پیروزی انقلاب اسلامی زمان میگذرد) از منطق جامعهشناسانه و روانشناسانه درستی بهره میگیرند؟
البته به نظر میرسد این طرح در مرحله آزمایشی خود باشد اما به واقع باید گفت اگر قرار باشد اینگونه تصمیمگیری در سایر کارهای نمایشی نیز در نظر گرفته شود، دیگر نمیتوان به باورپذیری سریالها و سایر برنامههایی که قرار است برشی از جامعه باشند، امیدوار بود.