پارس ناز پورتال

معنای القاب دوک و دوشس در خانواده سلطنتی

معنای القاب دوک و دوشس در خانواده سلطنتی

معنای القاب دوک و دوشس در خانواده سلطنتی 

لقب هاي دوک و دوشس در خانواده هاي سلطنتی کاربرد دارد که این روزها می‌توان به دوک کمبریج و دوشس کمبریج انگلستان اشاره نمود.از زمانی که «شاهزاده هری ولز» اعلام کرد که با مدل و بازیگر آمریکایی به نام «مگان مارکل» قرار ملاقات داشته هست، اکثر رسانه منتظر شنیدن خبر خواستگاری و ازدواج این زوج میباشند.

 

کارشناس امور سلطنتی نیز کنجکاوند بدانند، آیا یکی از القاب سلطنتی دربار بریتانیا پس از ازدواج مارکل با پرنس هری به وی تعلق خواهد گرفت یا خیر.به دنبال این اخبار این سوال پیش می‌آید که القاب تشریفاتی سلطنتی چیستند و بر چه مقامی دلالت میکنند؟

 

القاب یاد شده شامل: «اِرل»، «بارون»، «دوک» و «دوشِس» میشوند. اعطای القاب تشریفاتی سلطنتی از سنت‌ هایي هست که هزاران سال در تاریخ انگلستان قدمت دارد. اعطای نشان در دربار بریتانیا، هر سال در دو نوبت انجام می‌ شود، یک‌ بار در سال‌ روز تولد مقام سلطنت (الیزابت دوم) و بار دیگر به‌ مناسبت فرا رسیدن سال نوی میلادی.

 

در حال حاضر، این القاب از طرف ملکه انگلستان به طبقه اشراف و کسانی که سوگند وفاداری یاد کرده اند، اعطا میگردد. این لقب ها به ترتیب اهمیت از بالا به پائین شامل موارد زیر میباشند

 

مردان: «دوک»، «مارکس»، «ارل»، «وایکانت» و «بارون»
زنان: «دوسش»، «مارشینس»، «کنتس»، «وایکانتِس» و «بارونِس»
بد نیست اشاره کنیم که این القاب اضافه بر اعطا شدن، از پدر به پسر هم (شامل زنان نمی‌شود) به ارث می‌رسد. همه ي

 

افرادی که این القاب را دارند، جزو اعیان یا اشراف محسوب می‌شوند.برای احترام به دوک و دوشس به آنها «عالیجناب» (Your Grace) گفته می‌شود و این در حالی هست که بقیه مقامات با واژه هاي «لرد والا» (My Lord) یا «لیدی» (My Lady) مورد خطاب قرار میگیرند.لازم به ذکر هست که برای دریافت این القاب لازم نیست حتما جزوی از تاج و تخت باشید، اعیان سلطنتی و غیرسلطنتی هر دو صلاحیت دریافت این القاب را دارا میباشند.

 

عضویت در مجلس اعیان بریتانیا زمانی به صورت موروثی در میان خانواده‌ هاي اشراف دارای عنوان اشرافی رواج داشت. مجلس اعیان تالار دوم پارلمان بریتانیاست. در قبل نمایندگان این مجلس فقط از میان مردان برگزیده می شدند و مقام آن نیز به مردان به ارث می‌رسید. اما اکنون اینگونه نیست و تغییراتی در این روند ایجاد شده هست.نمایندگان مجلس اعیان همانند اعضای مجلس عوام از مصونیت پارلمانی برخوردار میباشند.

 

به موجب قانون مصوب Life Peerage Act of 1958، نمایندگان اعیان بریتانیا تعیین میکنند که مقام اعیانی کدام یک از اعضا، نباید به فرزندان وی به ارث برسد. در این کشور بعضی از افراد میباشند که به موجب فعالیت هاي بزرگ و ویژه خود، مقام هاي سلطنتی افتخاری دریافت می‌کنند و به همین خاطر، اجازه ندارند این مقام را به فرزندان خود منتقل کنند.

 

قانون یاد شده این مزیت را داشت که سرانجام زنان نیز به مقام هاي اشرافی و سلطنتی دست پیدا کردند.سیستم پادشاهی بریتانیا در سال ۱۹۹۹ میلادی نیز یک دگرگونی بزرگ دیگر را پشت سر نهاد. به موجب قوانین اخیر، همۀ به غیر از ۹۲ نفر از مجموع ۷۵۰ اعیان حاضر در دولت، اخراج شدند. افراد باقی مانده در حال حاضر نمایندگان مجلس اعیان بریتانیا میباشند.

 

اعیان انگلستان همچون قبل اجازه دخالت در امور سیاسی را ندارند اما به لحاظ زندگی اجتماعی و ثروت در همان اوضاع پیشین باقی مانده اند و سبک زندگی اشرافی و ویژه خود را دنبال میکنند.احتمالا متوجه شده اید که همسر ملکه بریتانیا و تمامی پسرهای ایشان لقب سلطنتی دارند. شاهزاده فیلیپ، همسر الیزابت دوم، دوک ادینبراست. جوان ترین پسرهای آنها، شاهزاده اندرو و ادوارد به ترتیب دوک یورک و ارل وِسِکس میباشند.

 

پسر بزرگ تر انها، چارلز دوک کورنوال هست و در مقام ولیعهدی پادشاهی متحده و ایرلند قرار دارد و در صورت مرگ یا کناره‌ گیری ملکه الیزابت، انتخاب اول برای پادشاه شدن در پادشاهی متحد خواهد بود.

 

مردان سلطنتی پس از ازدواج لقب هاي جدیدی از ملکه دریافت میکنند. به طور مثال، ویلیامز در تمام زندگی خود بعنوان شاهزاده ولز خطاب می شد و در سال ۲۰۱۱ میلادی پس از ازدواج با کیت میدلتون، ملکه، لقب دوکدِم کمبریج را به وی و دوشِس کمبریج را به کیت اعطا کرد.انتظار میرود پرنس هری نیز دوک ساسکس شود و پس از ازدواج، همسر وی لقب «دوشس» را دریافت خواهد کرد.