بیوگرافی گلشیفته فراهانی
در این پست بیوگرافی گلشیفته فراهانی را مرور می کنیم. گلشیفته فراهانی صداپیشه و بازیگر ایرانی در تاریخ 19 تیر 1362 و در شهر تهران چشم به جهان هستی گشود. وی فعالیت هنری خود را از سال 1376 به صورت حرفه ای آغاز نمود و برای اولین بار با بازی در فیلم “درخت گلابی ” جلوی دوربین ظاهر شد. پس از فیلم “درخت گلابی ” در سریال ها و فیلم های تلویزیونی زیادی به صداپیشگی و ایفای نقش پرداخت.
گلشیفته فراهانی (رهاورد فراهانی) بازیگر و صداپیشه ایرانی زاده 19 تیر 1362 در تهران است. وی دارای یک خواهر به اسم شقایق (لیسانس بازیگری و نقاشی) و یک برادر به اسم آذرخش (لیسانس موسیقی و کاریکاتوریست) می باشد. خانواده فرهادی نیز یک فرزند خوانده با اسم اردشیر رستمی (بازیگر، شاعر، طراح لباس، معمار، مجسمه ساز، تصویرساز و کاریکاتوریست) دارند.

بهزاد فراهانی پدر گلشیفته اصالتا اراکی بوده و در سال 1323 به دنیا آمد که بعد از انقلاب مدت زیادی را در رادیو گذراند. فهیمه رحیمی نیا مادرش نیز در سال 1326 در تهران چشم به جهان هستی گشود و در دانشگاه D.E.A علوم انسانی استراسبورگ در رشته هنرهای تجسمی فارغ التحصیل گردید. فهیمه در سال 1347 فعالیت هنری خود را در گروه هنر ملی آغاز نمود و فعالیت سینمایی وی به بازی در فیلم “تجاوز ” در سال 1349 باز می گردد.
گلشیفته فراهانی در یک خانواده هنری بزرگ شده که پدر او بهزاد فراهانی، مادرش فهیمه رحیمی نیا، برادرش آذرخش فراهانی (خواننده، ترانه سرا، نوازنده و سرپرست گروه موسیقی) و خواهرش شقایق فراهانی است. زمانی که گلشیفته چشم به جهان هستی می گشود از بازگشت خانواده اش به ایران دیری نگذشته بود.

همچنین بهزاد فراهانی به دلیل وجود مشکلاتی جهت ادامه کار در ایران و در سال 1353 به فرانسه مهاجرت می کند و بعد از انقلاب به کشورمان باز می گردد. البته در این زمان هنور فضایی برای هنرمندان سیاسی چپ ایجاد نشده بود. شرایط اقتصادی خانواده گلشیفته بسیار بد بود و پدر خانواده برای امرار معاش به انجام کارهایی از جمله مترجمی یا مسافرکشی می پرداخت.
در آن زمان گلشیفته در شناسنامه به ثبت نمی رسید و به همین دلیل اسمی رسم این بازیگر رهاورد است. البته بین دوستان و خانواده به گلی معروف است و در ایران با اسم گلشیفته شناخته می شود. همچنین کودکی این هنرمند در یوسف آباد تهران سپری شد و در سن 5 سالگی به آموزش موسیقی و نواختن پیانو پرداخت.
گلشیفته فراهانی با بازی در فیلم “بابا عزیز ” در سال 1382 با همسرش امین محمد مهدوی آشنا شد. آقای مهدوی از جمله عوامل این فیلم بود که به عنوان مترجم فعالیت داشت. بنابراین جرقه این آشنایی و ازدواج به فیلم “بابا عزیز ” بر می گردد که در همان سال به ازدواج ختم شد.

همسر گلشیفته زاده 15 آذر 1350 است که به عنوان مترجم زبان های فرانسه و انگلیسی مشغول به فعالیت بوده و به زبان های اسپانیایی و عربی نیز تسلط دارد. ازدواج گلشیفته و امین محمد مهدی بعد از 9 سال به جدایی ختم شد. وی در سال 1393 نیز با یک روانشناس ایتالیایی به اسم کریستوس دورجه واکر ازدواج کرد که در سال 1396 این ازدواج به جدایی ختم گردید.
گلشیفته فعالیت هنری خود را از سال 1376 با بازی در فیلم “درخت گلابی ” ساخته داریوش مهرجویی شروع کرد. وی در این فیلم به قدری درخشید که موفق به کسب سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر به عنوان برترین بازیگر نقش اول زن شد. سپس در سال 1379 در یک فیلم به اسم “هفت پرده ” ساخته فرزاد موتمن بازی کرد که این محصول هیچ وقت به مرحله پخش نرسید.

بیوگرافی گلشیفته فراهانی
داستان این فیلم درباره 4 جوان است که هر یک از آنها بنا به دلایل شخصی به دزدی روی می آورند. گلشیفته پس از مهاجرت به خارج از کشور نخستین فیلم خارجی خود را به اسم “یک مشت دروغ ” به جامعه هنری تقدیم کرد. این فیلم هالیوودی از طرف شرکت برادران وارنر به نشر رسید. از آثار سینمایی و تلویزیونی این بازیگر مطرح می توان به موارد زیر اشاره کرد.
آثار سینمایی
گلابی دار (1376)
هفت پرده (1379)
زمونه (1380)
دتا فرشته – ات جا دیگه (1381)
بوتیک – عزیز بابا – سرمای اسری (1382)
ماهیون عاشق وونه (1383)
پییرم نوم جه – میم مار واری – گیس بوری یه – نیوه مانگ – سنتوری (1385)
دیوار (1386)
همیشه آتا زنای لینگ امه میونه – شیرین – مجموعه دروغ ها – الی خوری (1387)
اژدهای جا (2010)
آلو خارشت کرگ جه (2011)
ته ره کاشمبه اگر بمیری (2011)
درست اتا زن سون (2012)
گلشیفته به عنوان بازیگر مطرح ایران در قسمت های مختلفی از سینمای جهان و جشنواره های بین المللی نقش پررنگی داشته است. سپس به عنوان عضوی از هیئت داوران در جشنوارهایی از جمله جشنواره بین المللی فیلم برلین، جشنواره فیلم ونیز، جسنواره بین المللی فیلم مراکش و جشنواره فیلم لوکارنو انتخاب شده است. از جوایز و افتخارات این بازیگر مطرح می توان به موارد زیر اشاره کرد.

بیوگرافی گلشیفته فراهانی
• برنده سیمرغ بلورین از 16 مین جشنواره فیلم فجر به عنوان بهترین بازیگر زن برای بازی در فیلم درخت گلابی
• انتخاب بهترین بازیگر از 22 مین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم بوتیک و اشک سرما
• نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن از 30 مین جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم “همیشه پای یک زن در میان است “
• برنده تندیس زرین از 8 مین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم “اشک سرما “
• برنده جایزه بهترین بازیگر زن از 26 مین جشنواره بین المللی فیلم سه قاره نانت فرانسه برای بازی در فیلم بوتیک
• نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن از 22 جشنواره بین المللی فیلم فجر برای بازی در فیلم بوتیک
• برنده جایزه هیئت داوران از 37 جشنواره بین المللی فیلم رشد برای بازی در فیلم میم مثل مادر
• نامزد بهترین بازیگر نقش اول زن از 10 مین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم میم مثل مادر
• نامزد بهترین نقش اول زن از 8 مین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم بوتیک
• نامزد بهترین نقش اول زن از 9 مین جشن خانه سینما برای بازی در فیلم ماهی ها عاشق می شوند.
جمع بندی
گلشیفته فراهانی بازیگر و صداپیشه مطرح ایرانی متولد 19 تیر 1362 در تهران است. وی فارغ التحصیل رشته موسیقی بوده و در یک خانواده هنری بزرگ شده است. والدین گلشیفته (بهزاد فراهانی و فهیمه رحیمی نیا) از جمله بازیگران سرشناس ایرانی می باشند.
این بازیگر فعالیت هنری خود را از سال 1376 با بازی در فیلم “درخت گلابی ” آغاز نمود و پس از یک دوره نقش آفرینی در فیلم های تلویزیونی و سینمایی به اروپا مهاجرت کرد. گلشیفته در سال 1382 با امین محمد مهدوی ازدواج کرد که بعد از 9 سال به جدایی ختم شد.