بعد از ثبت نام وام ازدواج چه باید کرد؟ وام ازدواج یکی از وام هایی می باشد که زوجین جوان برای دریافت آن به شعب مختلف بانک ها مراجعه می کنند. این وام یک کمک هزینه مناسب برای زوجینی است که به تازگی ازدواج کرده اند. زیرا با مبلغ وام خود می توانند بسیاری از هزینه های مربوط به ازدواج خود را تامین کنند.
این وام شرایط بازپرداخت فوق العاده ای داشته و کمک زیادی به تامین هزینه ها به زوج های جوان خواهد کرد. دریافت این وام باید و نبایدهای مختلفی داشته و ممکن است چالش هایی برای زوجین ایجاد کند. به همین دلیل ما در این مطلب می خواهیم به صورت کامل و اختصاصی به نحوه دریافت وام ازدواج بعد از ثبت نام آن بپردازیم.
بسیاری از زوجین برای ثبت نام وام ازدواج فکر می کنند که به فراهم آوردن مدارک بسیار زیادی نیاز دارند. همچنین مجبورند پروسه های اداری طولانی مدت را طی کنند. اما این طور نیست. خوشبختانه نهادهای ذیربط شرایط خوبی برای زوج ها جهت ثبت نام وام ازدواج و دریافت آن فراهم کرده اند. ثبت نام وام ازدواج در مرحله اول به صورت آنلاین و غیرحضوری انجام می شود.
پس از ثبت نام اولیه به صورت آنلاین، زوجین باید اقدام به دریافت وام به صورت حضوری کنند. بنابراین مراحل اولیه ثبت نام وام ازدواج کاملا به صورت آنلاین انجام می شود. اما تنها ثبت نام آنلاین برای دریافت وام کافی نیست. بلکه باید جهت تکمیل پرونده به صورت حضوری به بانک مراجعه کنید. در ادامه به نحوه ثبت نام وام ازدواج و اقدامات بعد از آن خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: روش ثبت نام وام ازدواج
اولین مرحله ثبت نام وام ازدواج به صورت آنلاین و غیرحضوری انجام می شود. برای ثبت نام آنلاین وام ازدواج کافیست مراحل زیر را به دقت طی کنید.
1) ابتدا وارد سامانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به نشانی https://ve.cbi.ir/ شوید. سپس بر روی گزینه آبی رنگ سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج کلیک نمایید.
2) در قسمت سمت راست بر روی گزینه ثبت نام جدید کلیک کنید.
3) در این صفحه می توانید فرم ثبت نام وام ازدواج را مشاهده کنید. این فرم شامل فیلدهایی جهت تکمیل اطلاعات مربوط به کد ملی، تاریخ ازدواج، تاریخ تولد و … است. فیلدها را با دقت و به صورت صحیح پر نمایید. سپس گزینه آبی رنگ ادامه را بزنید.
4) پس از تکمیل فرم ثبت نام اولیه، کد رهگیری 10 رقمی به شماره تلفن همراه ثبت شده ارسال خواهد شد. به همراه داشتن این کد جهت تکمیل پرونده وام ازدواج ضروری است. بعد از اتمام ثبت نام، باید منتظر دریافت پیامک های مربوط به اطلاع رسانی وام ازدواج باشید.
در وارد کردن شماره تلفن همراه دقت کنید. زیرا تمامی اطلاع رسانی ها از طریق شماره تلفن درج شده توسط شما صورت می گیرد. جهت پیگیری روند تایید ثبت نام وام ازدواج خود می توانید به سایت https://ve.cbi.ir/ مراجعه کنید. سپس از سمت راست گزینه مشاهده وضعیت را انتخاب نمایید. این گونه می توانید وضعیت ثبت نام خود را بررسی کنید.
بعد از ثبت نام وام ازدواج به صورت غیرحضوری، پیامکی به شما ارسال می شود که در آن شعبه بانک مورد نظر تعین می شود. همچنین تاریخ مراجعه شما نیز در این پیامک مشخص خواهد شد. بعد از دریافت پیامک تنها 12 روز فرصت دارید تا جهت تکمیل پرونده خود به شعبه مورد نظر بانک مراجعه نمایید.
اگر این مدت زمان منقضی شود، باید مجددا ثبت نام وام ازدواج را انجام دهید. ناگفته نماند که این گونه پروسه دریافت وام با تاخیر بیشتری مواجه می شود. زیرا پرداختن به پرونده های مربوط به دریافت وام ازدواج به اولویت ثبت نام بستگی دارد.
در واقع هر فردی زودتر ثبت نام کند، زودتر نیز می تواند وام ازدواج خود را دریافت کند. بعد از تعین شعبه و تاریخ مراجعه حضوری باید با در دست داشتن مدارک لازم جهت تکمیل پرونده به شعبه بانک مراجعه کنید. دقت کنید که به همراه داشتن کد رهگیری 10 رقمی و تمامی مدارک دیگر برای تکمیل پرونده الزامی است.
متقاضیان اخذ وام ازدواج در هنگام ثبت نام می توانند بانک و شعبه ای که قصد دریافت وام از وی دارند را مشخص کنند. بانکی که انتخاب می کنید، صد در صد همان بانک خواهد بود. اما به دلایلی ممکن است شعبه آن تغییر کند. بنابراین حتما باید به شعبه ای که برای شما تعیین شده است مراجعه کنید.
همان طور که ذکر گردید، بعد از ثبت نام وام ازدواج مراجعه حضوری به شعبه تعین شده الزامی است. اما برای تکمیل پرونده وام ازدواج نیاز به ارائه یک سری مدارک مشخص خواهید داشت. برای آنکه روند دریافت وام طولانی و خسته کننده نشود، حتما مدارک خود را به صورت کامل تهیه کرده، سپس به بانک مراجعه نمایید. مدارک لازم برای دریافت وام ازدواج به شرح زیر هستند:
• اصل و کپی سند ازدواج (عقدنامه رسمی و محضری)
• اصل و کپی شناسنامه هر دو زوجین (حتی اگر فقط یکی از زوجین متقاضی وام باشند، باز هم مدارک هر دو طرف لازم است.)
• اصل و کپی کارت ملی دائم یا موقت زوجین
• کد رهگیری ده رقمی دریافت شده از سایت اینترنتی دریافت وام ازدواج
• اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی ضامن وام
• کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین
اگر تنها یکی از زوجین متقاضی دریافت وام ازدواج باشند، مراجعه حضوری زوج دیگر به بانک الزامی نیست. اما ارائه اصل و کپی مدارک شناسایی وی به بانک توسط فرد متقاضی الزامی می باشند.
بیشتر بخوانید: تمامی شرایط و مدارک لازم برای گرفتن وام ازدواج
مسلما دریافت هر وامی ملزم به داشتن شرایط خاصی است. وام ازدواج نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای دریافت وام ازدواج زوجین باید واجد شرایط تعین شده برای این دریافت این وام باشند. برای آنکه بدانید واجد شرایط دریافت این وام هستید یا خیر، می خواهیم برخی از این شرایط مهم را معرفی کنیم. مهم ترین شرایط دریافت وام ازدواج به صورت زیر هستند:
• فرد حتما باید دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران باشد. حتی افرادی که دارای تابعیت ایرانی هستند اما خارج از کشور سکونت دارند، می توانند جهت اخذ این وام اقدام کنند.
• مهم ترین شرط دریافت این وام، عقد رسمی و محضری است.
• فرد باید کارت ملی جمهوری اسلامی ایران را به صورت دائم یا موقت داشته باشد. همچنین داشتن محل سکونت مشخص با کد پستی دقیق لازم است.
• هر فرد تنها یک بار می تواند جهت دریافت این وام اقدام کند. پس اگر قبلا ازدواج کرده اید و این وام را دریافت کرده اید، برای برای دوم در ازدواج دوم نمی توانید وام ازدواج اخذ کنید.
• هر یک از زوجین باید به صورت جداگانه برای اخذ وام یک ضامن معتبر به بانک معرفی کند. بانک باید اعتبار ضامن را تایید نماید. همچنین تحویل سفته به میزان مبلغ مورد نیاز به بانک ضروری است.
برخی از متقاضیان متاسفانه در مرحله ثبت نام وام ازدواج به صورت غیرحضوری، اطلاعات را به اشتباه وارد می کنند. اگر فکر می کنید برخی از اطلاعات خواسته شده را به اشتباه وارد کرده اید، اصلا نگران نباشید. زیرا امکان ویرایش فرم ثبت نام وام ازدواج آنلاین وجود دارد. برای ویرایش ثبت نام خود مراحل زیر را طی کنید.
1) ابتدا وارد سایت https://ve.cbi.ir/ شده و در سمت راست گزینه ویرایش ثبت نام قبلی را انتخاب کنید.
2) در این صفحه باید شماره ملی و کد رهگیری 10 رقمی را وارد کنید. سپس فیلد امنیتی را پر کرده و گزینه ادامه را انتخاب کنید.
3) در این مرحله وارد صفحه فرم ثبت نام خود خواهید شد. دقت کنید اطلاعات فیلدهایی که رنگ طوسی دارند را نمی توانید تغییر دهید. زیرا اطلاعات این فیلدها توسط اداره ثبت احوال تایید شده اند. بنابراین نیازی به تغییر آن ها نیز نخواهد بود.
4) اطلاعاتی همانند تاریخ تولد، تاریخ عقد، آدرس محل سکونت و کد پستی را می توانید به راحتی تغییر دهید.
5) بعد از ویرایش اطلاعات گزینه اصلاح و ثبت نهایی را انتخاب کنید تا تغییرات وارده اعمال شوند.
برای آن که ثبت نام وام ازدواج ما با موفقیت انجام شود و بتوانید وام خود را در کوتاه ترین مدت زمان دریافت کنید، دانستن برخی نکات ضروری است. با رعایت نکات دیر می توانید بدون هیچ مشکل و چالشی در کمترین زمان ممکن وام ازدواج خود را اخذ نمایید.
• برخی از بانک ها، دو ضامن را به جای یک ضامن طلب می کنند. این در حالی است که در سامانه تسهیلات قرض الحسنه ازدواج قید شده است که داشتن یک ضامن کافی می باشد. حتی در مواقعی یارانه دریافتی شخص متقاضی را به عنوان ضمانت برای دریافت وام در نظر گرفت.
• ضامن می تواند هر فردی که دارای فیش حقوقی است، باشد. اگر خود فرد متقاضی دارای فیش حقوقی باشد، بانک می تواند از آن به عنوان ضمانت استفاده کند.
• ثبت اطلاعات مهم در مرحله ثبت نام اولیه وام ازدواج بسیار مهم است. زیرا اگر اطلاعات صحیح نباشند، اطلاعات توسط اداره ثبت احوال تایید نخواهند شد. در نتیجه کد رهگیری برای فرد ارسال نمی شود.
• زوج های جوان بسیاری در صف دریافت وام ازدواج هستند. بنابراین اگر قصد دریافت وام را دارید، حتما در اسرع وقت جهت ثبت نام اقدام کنید تا روند اخذ وام طولانی با تاخیر مواجه نشود.
بیشتر بخوانید: راهنمای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج
بسیاری از متقاضیانی که ثبت نام وام ازدواج را به صورت اینترنتی انجام می دهند، در مورد مدت زمان تعیین شدن شعبه بانک سوال دارند. بعد از آن که ثبت نام وام ازدواج را انجام دادید، یک کد رهگیری 10 رقمی به شما داده می شود. با وارد شدن به سامانه و انتخاب گزینه مشاهده وضعیت می توانید از وضعیت بررسی پرونده خود باخبر شوید.
معمولا تعین کردن شعبه و اطلاع رسانی به متقاضی تا دو هفته طول می کشد. شعبه و تاریخ مراجعه به بانک توسط پیامک به شماره تلفن همراهی که در فرم ثبت نام وارد کرده اید، ارسال می شود. بنابراین حتما شماره درست و در دسترس را در فرم ثبت نام بنویسید.
تا چه مدت بعد از عقد می توان جهت ثبت نام وام ازدواج اقدام کرد؟ سوال دیگر برخی از متقاضیان این است که تا چه مدت بعد از تاریخ عقد می توانند جهت اخذ وام اقدام نمایند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که نهایت مدت زمان دریافت وام سه سال است. یعنی زوجین تا سه سال فرصت دارند جهت ثبت نام وام ازدواج و دریافت آن اقدام کنند.
دلیل این محدودیت زمانی این است که این وام به زوج های جوان که قصد تشکیل زندگی دارند تعلق می گیرد. بنابراین زوج هایی که بیش از سه سال از ازدواج آن ها می گذرد، دیگر زوج جدید به حساب نمی آیند. اگر به اخذ این وام نیاز دارید، هر چه زودتر جهت اخذ آن اقدام کنید چرا که زمان محدود است.
افرادی که فاقد تابعیت جمهوری اسلامی ایران هستند، نمی توانند جهت اخذ وام ازدواج اقدام کنند. اما افراد تبعه ایرانی که با فرد غیر تبعه ازدواج می کنند، می توانند وام ازدواج مربوط به خود را (به صورت تکی) دریافت نمایند. دقت کنید در این حالت باید تمامی مدارک شناسایی زوجی که تبعه ایرانی ندارد را نیز به بانک ارائه دهید.
بنابراین:
فرقی نمی کند تبعه ایرانی باشد یا غیرایرانی. زیرا در هر صورت ارائه مدارک شناسایی وی به بانک ضروری است.
بیشتر بخوانید: بعد از ازدواج باید چکار کنیم؟ که زندگی موفقی داشته باشیم؟
برخی از متقاضیان ممکن است بعد از انجام ثبت نام وام ازدواج، از اقدام برای وام پشیمان شده و بخواهند ثبت نام خود را لغو کنند. برای لغو درخواست اخذ وام ازدواج خود ابتدا به سایت https://ve.cbi.ir/ مراجعه نمایید. سپس از سمت راست صفحه گزینه گزینه حذف ثبت نام را انتخاب نمایید.
شماره ملی و کد رهگیری ده رقمی که هنگام ثبت نام دریافت کرده اید را وارد نمایید. دقت کنید اگر فرد زیر 18 سال باشد، نیازی به وارد کردن شماره تلفن همراه به نام او نخواهد بود. سپس کد امنیتی را وارد کرده و گزینه ادامه را انتخاب کنید. با این کار ثبت نام شما برای اخذ وام ازدواج لغو شده و هیچ گونه پیامکی جهت اطلاع رسانی به شما ارسال نخواهد شد.
جمع بندی
در این مقاله به نحوه ثبت نام برای وام ازدواج و اقداماتی که پس از ثبت نام باید انجام دهید، پرداختیم. بعد از آنکه ثبت نام خود را به صورت اینترنتی انجام دادید، در تاریخ مقرر به شعبه مشخص شده برای اخذ وام اقدام نمایید. بعد از دریافت پیامک تنها 12 روز فرصت دارید تا جهت تکمیل پرونده به بانک مراجعه کنید. در غیر این صورت باید ثبت نام خود را مجددا انجام داده و در لیست انتظار بمانید.