بیوگرافی مسعود پزشکیان
در این پست بیوگرافی مسعود پزشکیان جراح قلب و سیاستمدار ایرانی در تاریخ 7 مهر 1333 در شهر مهاباد استان آذربایجان غربی چشم به جهان هستی گشود. وی از تابستان 1403 با سمت 9 مین رئیس جمهور ایران مشغول به فعالیت می باشد.
البته از سال 1387 به عنوان نماینده حوزه انتخابیه تبریز، لسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی حضور داشته است. سپس در سمت نایب رئیس اول در دوره دهم مجلس انتخاب گردید.
مسعود پزشکیان کیست؟
مسعود پزشکیان تحصیلات ابتدایی خود را در مهاباد به پایان رساند و برای ادامه تحصیلات در مقطع دبیرستان به ارومیه رفت. سپس مدرک دیپلم صنایع غذایی را در هنرستان کشاورزی ارومیه اخذ نمود.
همچنین جهت انجام خدمت سربازی در سال 1352 به زابل سیستان و بلوچستان منتقل شد و در همان دوران به علاقه خود به حرفه پزشکی پی برد. بنابراین در سال 1354 و پس از اتمام خدمت سربازی دومین مدرک دیپلم خود را در رشته علوم تجربی گرفت.درنهایت در سال 1355 با ورد به دانشگاه علوم پزشکی تبریز به تحصیل در رشته پزشکی پرداخت.
مسعود پزشکیان اصالت آذری-کرد دارد و مادر او کرد و پدرش آذری می باشد. همچنین بر مبنای محل ثبت سند، پدر این سیاستمدار در قصر شیرین است و به همین دلیل پدر وی اصالتا کرد تبار می باشد.
وی بر دو زبان کردی و ترکی به طور کاملا تسلط دارد و قبلا فامیلی لش پوزیده بوده که آن را به پزشکیان تغییر داده است. البته برخی منابع این موضوع را تایید کرده که والدین دکتر پزشکیان اصالتا اهل ارومیه بوده و به واسطه شغل پدرش در مهاباد ساکن بوده اند.
دکتر پزشکیان درباره ازدواج خود با همسرش اینگونه صحبت کرده است: ” من و همسر بر اساس اعتقادی که داشتیم با هم ازدواج کردیم. من و همسرم در آن زمان دانشجو بودیم و تمام داریی ما 500 هزار تومان بود.
پس با همان مبلغ ازدواج کرده و زندگی را با کمک یکدیگر شروع کردیم. هر دو درس می خواندیم و با این وجود بچه دار نیز شدیم. همچنین مسئولیت های زیادی داشتیم و از این رو زندگی سختی تجربه کردیم.
دکتر پزشکیان در زمان جنگ در عملیاتی حضور می یافت و بازه زمانی کوتاهی را خانه و خانواده اختصاص می داد. دوران سختی برای مسعود پزشکیان و همسرش بود. زیرا هر دو مشغول به تحصیل بوده و بایستی در بزرگ کردن بچه ها به همدیگر کمک می کردند.
دکتر پزشکیان، جراح عمومی و بود و همسرش به عنوان جراح زنان به جامعه خدمت می نمود. سپس دکتر پزشکیان تحسیلات عالیه خود را در مقطع فوق تخصص قلب به پایان رساند و همسرش نیز مدرک فوق تخصص نازایی کسب کرد.
رئیس جمهور کنونی در سال 1373 و در سانحه تصادف همسر و فرزندش را از دست می دهد. بنابراین از همان موقع ازدواج نکرده و همچنان در مجردی به سر می برد.
آقای پزشکیان به همراه مرحوم همسرش دارای 4 فرزند (یک دختر و سه پسر) بودند. متاسفانه یکی از دختران به همراه مادرش در یک تصادف جان خود را از دست می دهد. اسم دختر دکتر پزشکیان، زهرا و پسرهایش مهدی و یوسف هستند. هیچ کدام از فرزندان این رئیس جمهوری حرفه والدین خود را دنبال نکرده و در رشته های شیمی، برق و فیزیک مشغول به تحصیل شدند.
یکی از فرزندان دکتر پزشکیان دارای مدرک phd فیزیک از دانشگاه شریف با معدل بالای 17 و عضو هیئت علمی دانشگاه سهند می باشد. یکی دیگر دارای مدرک phd رشته برق بوده و با وجود بورسیه خارج از کشور در ایران مشغول به تحصیل هستند. دختر دکتر پزشکیان نیز دارای مدرک فوق لیسانس شیمی از دانشگاه شریف می باشد و در شرکت جم فعالیت دارد.
دکتر پزشکیان بعد از انقلاب در دانشکده پزشکی، انجمن اسلامی دانشجویان را تشکیل داد و با برپایی جلسات بحث و مناظره و کلاس های نهج البلاغه و قرآن نیروهای مذهبی را تقویت نمود. البته در آن دوران این انجمن جزو قوی ترین انجمن در تمام دانشگاه تبریز محسوب می شد.
بیوگرافی مسعود پزشکیان
گروه چپی ها در سال 1358 و در دانشکده پزشکی در سخنرانی هاشمی رفسنجانی اختلال ایجاد کردند و باعث ایجاد درگیری فیزیکی بین موافق و مخالفان نظام شدند.در بازه زمانی مشخص دانشگاه بسته شد و در نهایت با امر امام خمینی بازگشایی گردید.
دکتر پزشکیان در سال 1364 دوره پزشکی عمومی خود را به پایان رساند و در دانشکده پزشکی و به عنوان مربی فیزیولوژی مشغول به تدریس و کار شد. همچنین در سال 1369 از دانشگاه علوم پزشکی تبریز، مدرک تخصصی رشته جراحی عمومی را اخذ نمود.
سپس در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز مشغول به کار شد و موفقیتش به قدری زیاد بود که سمت ریاست بیمارستان به وی محول گردید. دکتر پزشکیان در سال 1373 از سوی وزیر بهداشت و درمان حکومت آیت الله هاشمی رفسنجانی به عنوان رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز انتخاب شد.
مسعود پزشکیان در طول 6 سال ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز توانست خدمات ارزنده ای به بیماران و جامعه پزشکی ارائه دهد. همچنین آثار ماندگاری بری جای بگذارد که تاثیر آن تا به امروز قابل رویت است.
بیوگرافی مسعود پزشکیان
دکتر پزشکیان به محض اتمام دوره ریاست دانشگاه و در سال 1379 به پایتخت انتقال یافت. سپس در دور دوم رئیس جمهوری آقای محمد خاتمی به عنوان معاونت سلامت سازمان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مدت 6 ماه خدمت کرد و موفق به کسب رای اعتماد از مجلس شد.
مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری سال 1403
یکی از چهره هایی که در فهرست کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری بعد از شهادت رئیس جمهور سید ابراهیم رئیسی در سال 1403 قرار گرفت دکتر پزشکیان بود. بعد از اعلام نامزدهای تایید صلاحیت از سوی وزارت کشور به طور رسمی، دکتر پزشکیان با اعضای هیئت مدیره بنیاد امید ایرانیان و محمدرضا عارف دیدار داشتند.
محمدرضا عارف به ویژگی های اخلاقی و مدیریتی دکتر پزشکیان و با اشاره به حساسیت خاص انتخابات، حضور وی در انتخابات را فرصتی ارزشمند برای نظام و مردم تلقی نمود.بنابراین حمایت بنیاد امید ایرانیان و خود را از دکتر پزشکیان به طور روشن و واضح اعلام کرد. دکتر پزشکیان نیز از نقش موثر محمدرضا عارف در وحدت و همگرایی بین نیروهای تحول خواه قدردانی نمود.