جستجو در پارس ناز

چرا بعد از ازدواج پشیمان می شویم؟

چرا بعد از ازدواج پشیمان می شویم؟

چرا بعد از ازدواج پشیمان می شویم؟ 

چرا بعد از ازدواج پشیمان می شویم؟ پشیمانی یکی از بدترین و ناراحت کننده ترین حس هایی است که ممکن است بعد از ازدواج به آن دچار شوید. سالانه بسیاری از زوج های جوان که به تازگی ازدواج کرده اند به روانشناسان و مشاوران حوزه خانواده مراجعه می کنند. مشکل بسیاری از آنان نیز همین مسئله است؛ پشیمانی از ازدواج!

 

برای بسیاری از افراد این سوال پیش می آید که دلیل اصلی پشیمان شدن بعد از ازدواج چیست؟ چرا قبل از ازدواج برای متاهل شدن تا این اندازه ذوق داریم اما بعد از ازدواج این حس فروکش می کند؟ چه دلایلی باعث می شوند یکی از زوجین یا هردو آن ها از ازدواج خود پشیمان شوند؟ در این مطلب اصلی ترین دلایل پشیمان شدن زوجین از ازدواج خود را بررسی خواهیم کرد.

 

پشیمانی بعد از ازدواج واقعی است؟

پشیمانی بعد از ازدواج برای برخی از زوجین ممکن است اتفاق بیفتد. اما این حس در اکثر مواقع گذرا خواهد بود. مسلما وارد شدن به زندگی متاهلی و پذیرش ناگهانی مسئولیت بالای زندگی زناشویی، شوک بزرگی به زوجین وارد می کند.

چرا بعد از ازدواج پشیمان می شویم

زیرا زوجین تا قبل از آن به زندگی مجردی و کم مسئولیت خود عادت کرده اند. این تغیر می تواند موجب ایجاد حس های عجیبی در فرد شود. یکی از این حس ها، پشیمانی است. بنابراین این حس بسیار طبیعی بوده و ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد.

 

بیشتر بخوانید: چرا زنان خیانت می کنند؟ نشانه های خیانت زن ها چیست؟

 

دلایل پشیمانی بعد از ازدواج

متاسفانه در برخی از مواقع حس پشیمانی از ازدواج به اندازه ای قوی است که منجر به اتمام زندگی زناشویی زوجین خواهد شد. با رفع عوامل مخرب زندگی و از بین بردن منشا پشیمانی، می توان اقدام به بهبود زندگی زناشویی کرد. در غیر این صورت نمی توان امیدی به زندگی زناشویی داشت که در آن حس پشیمانی به جای عشق و علاقه موج می زند!

 

کمال گرایی، انتظارات بالا و رویاپردازی

یکی از دلایل پشیمان شدن زوجین بعد از ازدواج این است که تصور آن ها از ازدواج کاملا با دنیای واقعی فرق می کند. برخی از زوجین فکر می کنند که زندگی زناشویی واقعی حتما باید همانند داستان ها و رمان های عاشقانه باشد. واقعیت این است که دنیای واقعی این چنین نیست. زندگی زناشویی در کنار تمامی شیرینی ها و لذت هایش می تواند پر از چالش و سختی باشد.

 

بنابراین بهتر است سطح توقعتان را پایین آورده و انتظارات واقع بینانه تری از زندگی داشته باشید. هیچ کس از تمامی جوانب کامل نیست و هر شخصی دارای ایرادها و نقطه ضعف های مشخصی است. پس بهتر است به جای کمال گرایی، نقاط ضعف همسرتان را پذیرفته و او را همان گونه که هست دوست داشته باشید.

 

عدم تفاهم با شریک زندگی و اختلافات جدی

از دیگر دلایل بسیار مهم پشیمانی بعد از ازدواج این است که زوجین متوجه می شوند با هم تفاهم ندارند! در واقع عدم تفاهم و بروز اختلافات جدی می تواند به شدت موجب دلسرد شدن زوجین از زندگی زناشویی شان شود. اگر با همچین مسئله ای رو به رو شده اید، بهتر است مشکلات زندگی زناشویی خود را با گفتگو حل و فصل کنید.

 

گفتگوی توام با درک متقابل و حفظ آرامش می تواند سخت ترین و بزرگترین مشکلات زندگی را هم به راحتی حل کند. بنابراین سعی کنید زود تسلیم نشوید و برای حل مشکلات زندگیتان تلاش لازم را بکنید.

 

ازدواج از سر اجبار و بدون علاقه

ازدواج از سر اجبار و بدون علاقه یکی از بدترین موقعیت هایی است که زوجین می توانند در آن قرار گیرند. متاسفانه برخی از زوجین به دلایلی همچون مشکلات مالی، اجبار خانواده و یا مسائل دیگر مجبور به ازدواج اجباری می شوند. ازدواج اجباری از پایه و بن غلط است.

علت پشیمانی بعد از ازدواج

هیچ ازدواج اجباری و بدون علاقه نمی تواند موفق باشد. حتی اگر زندگی زناشویی نیز ادامه پیدا کند، باز هم با رضایت طرفین از زندگی همراه نخواهد بود. بنابراین ازدواج هایی که با اجبار همراه هستند، در بیشتر مواقع با شکست مواجه خواهند شد.

 

بیشتر بخوانید: راه های نجات یک رابطه عاشقانه سرد شده

 

ازدواج در سنین پایین و عدم بلوغ عاطفی

بیشتر زوجینی که در سنین پایین ازدواج کرده اند، بعد از ازدواج خود احساس پشیمانی به سراغشان می آید. البته این احساس پشیمانی ممکن است مدت زمان زیادی بعد از ازدواج رخ دهد. بلوغ فکری و عاطفی یکی از مهم ترین الزامات برای ازدواج و شروع یک زندگی زناشویی موفق است.

 

در سنین پایین اغلب هیجانات و عواطف زودگذر بر تصمیمات فرد حاکم هستند. به همین دلیل فرد در سنین پایین ممکن است احساسی تصمیم گرفته و تن به ازدواج دهد. بنابراین بهتر است ازدواج در سن مناسب انجام شود. یعنی در زمانی که طرفین به بلوغ فکری و عاطفی رسیده باشند.

 

ضعف در مسئولیت پذیری زندگی زناشویی

یکی از مهم ترین تفاوت های زندگی متاهلی با زندگی مجردی، مسئولیت پذیری در آن هاست. افراد در زندگی مجردی مسئولیت زیادی ندارند. زیرا تنها خودشان هستند با خودشان! اما در زندگی زناشویی قضیه کاملا فرق می کند. هم مرد و هم زن در زندگی متاهلی دارای وظایف و مسئولیت های مربوط به خودشان هستند.

 

هر کدام از طرفین که در مسئولیت پذیری ضعف نشان دهد منجر به احساس سرخوردگی طرف مقابل خواهد شد. بنابراین مسئولیت پذیری بعد از ازدواج بسیار امر مهمی است. سعی کنید وظایف و مسئولیت های خود را در زندگی زناشویی شناخته و به خوبی به آنان عمل کنید.

 

ازدواج هیجانی! عجله در ازدواج

ازدواج یکی از مهم ترین تصمیمات زندگی هر فردی است. بنابراین عجله در آن اصلا جایز نیست. مشاوران حوزه سلامت خانواده به زوج های جوان پیشنهاد می دهند که قبل از ازدواج به شناخت کافی از هم برسند. به عبارتی طرفین باید به یکدیگر فرصت دهند تا یکدیگر را بشناسند.

 

متاسفانه عجله در ازدواج مانع از ایجاد این شناخت خواهد شد و نتیجه آن پشیمانی خواهد بود. حاکم شدن هیجانات بر تصمیمات فرد و ازدواج بدون فرصت و زمان کافی موجب پشیمانی زوجین در آینده می شود. مخصوصا اگر دلیل به وجود آمدن مشکلات عدم شناخت کافی باشد.

 

برای فرار از مشکلاتتان ازدواج کرده اید

متاسفانه برخی از افراد ازدواج را راه حلی برای فرار از مشکلاتشان می دانند. حال این مشکل می تواند مشکل مالی و یا مشکل داشتن با خانواده باشد. ازدواج برای فرار از مشکلات همانند از چاله درآمدن و افتادن در چاه است. بیشتر زوج هایی که برای فرار از مشکلات تن به ازدواج می دهند، نمی توانند به صورت منطقی و عاقلانه برای این کار تصمیم بگیرند.

دلایل پشیمان شدن بعد از ازدواج

به عبارتی در این افراد عقل حکم نمی کند. درنتیجه ممکن است تصمیم اشتباهی گرفته و فرد نامناسبی را برای ازدواج انتخاب کنند. متاسفانه بیشتر افرادی که برای فرار از مشکلاتشان ازدواج کرده اند، احساس رضایت قلبی از زندگیشان نخواهند داشت.

 

بیشتر بخوانید: بهترین ایده ها برای رفتار عاشقانه با همسر | آموزش های عاشقانه

 

عدم رضایت جنسی و ناتوانی جنسی

رابطه جنسی سالم و رضایت بخش از ضروریات داشتن یک زندگی زناشویی موفق است. نارضایتی جنسی می تواند زندگی زناشویی زوجین را به سوی نابودی بکشاند. متاسفانه برخی از زوجین در زندگی خود با ناتوانی جنسی رو به رو هستند. ناتوانی جنسی حتی می تواند موجب خیانت یکی از طرفین نیز شود.

 

بنابراین حل و فصل این مشکل بسیار مهم است. جهت جلوگیری از این اتفاق بهتر است حتما جهت افزایش توانایی جنسی و ایجاد یک رابطه جنسی منظم و لذت بخش تلاش کنید. از ترفندهای داشتن یک رابطه جنسی عالی استفاده کنید. این راهکارها در بسیاری از مواقع می توانند رابطه جنسی را در زندگی زناشویی بهبود ببخشند.

 

فشارهای خانوادگی طرفین بعد از ازدواج

متاسفانه در جامعه ما یکی از دلایل خراب شدن زندگی زناشویی زوجین، مشکلاتی است که خانواده زوجین به وجود می آورند. دخالت بی جا و زیاد خانواده ها در زندگی زوجین موجب بروز اختلافات و جر و بحث های متعدد در میان زوج ها می شود. در نتیجه زوجین به مرور زمان از زندگی خود دلسرد شده و آن احساس رضایت قلبی قدیمی را نخواهند داشت.

 

تنها راهکاری که می تواند از بروز این فاجعه جلوگیری کند، کنترل زوجین بر زندگی خودشان است. در واقع زوجین نباید به خانواده خود و یا هر فرد دیگری اجازه دخالت در زندگی زناشویی شان را بدهند. زیرا به جزء زوجین، هیچ کس دیگر صلاحیت تصمیم گیری در مورد زندگی آنان را ندارد.

 

ابتلای یکی از زوجین به اختلالات روانی

متاسفانه اختلالات و بیماری های روانی را نمی توان همانند بیماری های جسمی مشاهده کرد. به همین دلیل است که پنهان کردن این بیماری ها و اختلالات از دیگران آسان است. حتی گاهی مواقع ممکن است خود فرد اطلاع نداشته باشد که به اختلال روانی مبتلاست.

 

اختلالاتی همچون دوقطبی، شیزوفرنی، اختلال وسواس فکری و … برای زندگی زناشویی مخرب هستند. زیرا خود فرد و یا شریک زندگی خود ممکن است بعد از ازدواج به شدت احساس پشیمانی کنند. این مورد مخصوصا در افراد دارای اختلال دوقطبی بیشتر مشاهده می شود. زیرا این افراد فاقد توانایی لازم جهت کنترل احساسات و هیجانات خود هستند.

 

تغییر شخصیت شریک زندگی به صورت ناگهانی

 

از دلایل پشیمان شدن زوجین بعد از ازدواج می توان به تغییر ناگهانی شخصیت شریک زندگی بعد از ازدواج اشاره کرد. متاسفانه برخی از افراد خود را آن گونه که هستند، نشان نمی دهند. زیرا دوست دارند خود را بهتر و کامل تر از آن چه که هستند، نشان دهند. به همین دلیل در دوران آشنایی و نامزدی به گونه ای رفتار می کنند که شریک زندگی آینده شان را راضی نگه دارند.

 

این افراد بعد از ازدواج دیگر قادر به پنهان کردن شخصیت خود به مدت طولانی نیستند. در نتیجه به یکباره تغییر کرده و شریک زندگی خود را سورپرایز می کنند. متاسفانه در این گونه مواقع اختلافات و مشکلات جدی برای زندگی زناشویی به وجود می آید.

 

مشکلات مالی و اقتصادی

از دیگر مشکلاتی که موجب کاهش حس رضایت افراد از ازدواج و احساس پشیمانی زوجین می شود، مشکلات مالی و اقتصادی هستند. گاهی مشکلات اقتصادی تا حدی پیش می روند که زوجین دیگر انگیزه و علاقه ای برای ادامه زندگی متاهلی نخواهند داشت.

علل پشیمانی بعد از ازدواج

متاسفانه امروزه با وجود زندگی پرمشغله و مشکلات اقتصادی، این اختلافات زیاد مشکلات می شوند. در این گونه مواقع بهتر است زوجین به دنبال راه حل مناسبی جهت رفع مشکلات مالی خود باشند. تلاش بیشتر و کار کردن هر دو طرف می تواند به مرور از مشکلات مالی کم کرده و احساس رضایت بیشتری برای آنان ایجاد کند.

 

بیشتر بخوانید: چگونه بهترین همسر دنیا باشیم | ویژگی های همسران خوب

 

سرد شدن رابطه و از بین رفتن عشق و علاقه اولیه

 

برخی از زوجین آنقدر در زندگی روزمره و مشغله های کاری خود غرق می شوند که به کلی همسر خود را فراموش می کنند. عشق ورزیدن به همسر بیش از هر عامل دیگری می تواند رابطه زناشویی شما را محکم کند. متاسفانه برخی از زوجین از محبت ورزیدن به شریک زندگیشان غافل می شوند.

 

این غفلت منجر به:

ایجاد حس پشیمانی از ازدواج برای هر دو طرف خواهد شد. زیرا در این صورت ازدواج نتوانسته نیاز عاطفی و روحی آنان را برطرف کند.

 

غرق شدن در اتفاقات گذشته

برخی از افراد زمانی که وارد یک زندگی زناشویی می شوند، ممکن است در گذشته دارای رابطه عاطفی با فرد دیگری بوده باشند. اما شاید به دلیلی نتوانسته باشند با آن فرد ازدواج کنند. متاسفانه در این گونه مواقع عواطف و احساسات گذشته بر زندگی حال حاضر فرد حاکم خواهد شد. در نتیجه ممکن است فرد از زندگی الان خود احساس رضایت نداشته باشد.

 

توصیه می کنیم تا زمانی که یک رابطه عاطفی را به صورت کامل تمام نکرده اید، وارد رابطه جدید نشوید. زیرا با این کار هم در حق خودتان و هم در حق شریک زندگیتان ظلم خواهید کرد. بعد از اتمام یک رابطه مدت زمانی به خودتان فرصت دهید تا به استقلال عاطفی برسید. سپس وارد یک رابطه جدید شوید.

 

اعتیاد و پایبند نبودن به اصول اخلاقی

اعتیاد به الکل و مواد مخدر و پایبند نبودن به اصول اخلاقی می تواند به شدت زوجین را از زندگی زناشویی دلسرد کند. متاسفانه معضلی جدی و خانمان سوز به نام اعتیاد می تواند بسیاری از زندگی های زناشویی را به راحتی نابود کند. داشتن یک زندگی زناشویی سالم در گرو داشتن سلامت جسمی و اخلاقی است.

 

پایبند نبودن یکی از زوجین به اصول اخلاقی سبب ایجاد پشیمانی از ازدواج در طرف مقابل خواهد شد. توصیه می کنیم قبل از آنکه ازدواج کنید جهت اعتیاد نداشتن همسر خود اطمینان حاصل کنید. انجام آزمایش اعتیاد قبل از ازدواج می تواند کارساز باشد.

 

تبدیل شدن زندگی به میدان جنگ

از دلایل دیگر پشیمانی بعد از ازدواج، تبدیل شدن زندگی زناشویی به میدان جنگ است. دعوا و مرافعه برای زندگی زناشویی سم است. جنگ و مرافعه می تواند آرامش را از زوجین گرفته و خانه را به منطقه ناامنی برای آنان تبدیل کند. در نتیجه زوجین به مرور زمان از ازدواج خود احساس پشیمانی خواهند کرد.

 

اگر در زندگیتان مشکلی دارید:

با آرامش و بدون دعوا و بی احترامی آن را حل کنید. زیرا دعوا کردن تنها مشکلات را بدتر و بزرگتر خواهد کرد.

 

جمع بندی

در این مطلب به مسئله پشیمانی بعد از ازدواج و و مهم ترین دلایل به وجود آمدن این حس ناخوشایند پرداختیم. اگر بعد از ازدواجتان با حس پشیمانی مواجه شدید، سعی کنید ابتدا دلیل آن را بیابید. با پیدا کردن منشا مشکل می توانید جهت رفع آن اقدام کرده و زندگی خوبی را به خودتان و همسرتان هدیه دهید.