جستجو در پارس ناز

زمان ختنه و اهمیت آن در کودکی و آینده

زمان ختنه و اهمیت آن در کودکی و آینده

بهترین سن ختنه کردن برای کودکان چه سنی است و این عمل چگونه انجام می شود و در صورت انجام ندادن آن چه مشکلاتی کودکان را تهدید می کند؟

 

یک اورولوژیست گفت: «فیموزیس بیماری ای است که گاهی جزو اورژانس ها محسوب و در افرادی دیده می شود که ختنه نشده اند. این بیماری بیشتر در شیرخواران تظاهر پیدا می کند و اگر تشخیص و درمان نشود، می تواند منجر به عوارض خطرناکی شود.»

 

دکتر محمدرضا صفری نژاد  اظهار داشت: «کلاهک آلت تناسلی موقع تولد به وسیله پوستی به نام پوست حشفه یا پوست ناحیه ختنه گاه پوشانده می شود که در موقع ختنه این پوست با جراحی برداشته می شود. این پوست را باید بتوان به راحتی با دست عقب زد و کلاهک آلت تناسلی را مشاهده کرد. هرگاه نتوان این پوست را با دست به عقب راند، کودک به فیموزیس مبتلاست که علت آن، چسبندگی بین پوست ناحیه ختنه گاه و کلاهک آلت تناسلی است. گاهی هنگام تولد، سوراخ پوست ناحیه ختنه گاه کوچک است و اجازه عقب راندن آن را نمی دهد.»

 

وی با بیان اینکه این بیماری فقط در کودکان دیده می شود، افزود: «اگر فردی ختنه نشود، امکان ایجاد آن در سنین بالا نیز وجود دارد. این بیماری نسبتا شایع است و 10 درصد کودکان 3 ساله ختنه نشده، به آن گرفتار می شوند. متاسفانه گاهی کودک به دلیل گریه های مکرر تحت درمان های مختلف قرار می گیرد و در نهایت مشخص می شود که به دلیل فیموزیس، پوست ناحیه ختنه گاه دچار عفونت و تورم شدید است.»

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بیماری فیموزیس، دارای دو نوع است و این بیماری می تواند به صورت مادرزادی تظاهر پیدا کند که در آن از بدو تولد نمی توان پوست ناحیه ختنه گاه را به عقب راند یا گاهی با آنکه کودک موقع تولد دارای مشکل نیست، به تدریج به علت عفونت و التهاب، دچار فیموزیس شود، گفت: «در این حالت ادرار برای کودک سخت است و به دلیل درد هنگام ادرار گریه می کند.»

 

وی در این باره افزود: «گاهی ادرار زیر پوست ختنه گاه جمع و موقع ادرار باعث تورم و باد کردن ناحیه ختنه گاه می شود. اگر سوراخ موجود در وسط پوست ناحیه ختنه گاه کاملا مسدود شود، دیگر کودک نمی تواند ادرار کند. معمولا این کودکان به صورت اورژانسی به کلینیک آورده می شوند و باید به وسیله متخصص مربوطه جراحی شوند.»

 

صفری نژاد در ادامه گفت: «در هر کودکی که نتوان به راحتی پوست ناحیه ختنه گاه را به عقب راند، احتمال ایجاد این بیماری وجود دارد و با اتفاق افتادن این امر، عمل ختنه به یک عمل جراحی تبدیل می شود. از طرف دیگر نباید سعی شود که به زور پوست ناحیه ختنه گاه را به عقب راند چون ممکن است باعث تورم شود به گونه ای که دیگر نتوان پوست ناحیه ختنه گاه را روی کلاهک آلت تناسلی کشید.

 

در این شرایط، حالت خطرناک تری بنام پارافیموزیس ایجاد می شود. اگر حلقه ایجادشده در زیر کلاهک آلت تناسلی به وسیله پوست ناحیه ختنه گاه به اندازه کافی سفت باشد جریان خون را قطع می کند و باعث سیاه شدن کلاهک آلت تناسلی می شود که خیلی خطرناک است و پارافیموزیس نیاز به اصلاح اورژانس توسط جراحی دارد.»