پارس ناز پورتال

هجوم پروانه های بزرگ به یکی از شهرهای مالزی

مجموعه : مجله خبری روز
هجوم پروانه های بزرگ به یکی از شهرهای مالزی

هجوم پروانه های بزرگ به یکی از شهرهای مالزی لمس این پروانه ها می تواند ضمن ایجاد خارش در پوست تنفس انسان را به ویژه در افرادی که مبتلا به آسم هستند با اختلال مواجه کند.شهرهای مختلف مالزی و دولت – شهر سنگاپور این روزها شاهد هجوم پروانه های غول پیکری است که این شهرها را به تسخیر خود در آورده اند.

 

هر عابر پیاده در کوالالامپور شب ها شاهد صدها پروانه بزرگ است که در شهر جولان می دهند و در روز در سایه ها به استراحت می پردازند.این پروانه ها اکنون در خیابان های شهرهای مختلف مالزی از جمله کوالالامپور و کوانتان در استان پاهانگ به وفور دیده می شوند و برخی از مردم را آشتفته کرده اند.

 

سنگاپور نیز از ماه گذشته شاهد هجوم این پروانه ها بود و اکنون نیز در این دولت – شهر بسر می برند.این پروانه های بزرگ که اندازه آن ها تا ۱۶ سانتیمتر نیز می رسد در شهرهای پینانگ، پراک، سلانگور، نگری سمبیلان، مالاکا و جوهور به طور مرتب و زیاد دیده می شوند.

 

بزرگی این پروانه ها و هجوم آن ها به شهرها برای مردم مالزی سوال ایجاد کرده است و همه بدنبال پاسخ این سوال هستند که چه اتفاقی روی داده است .برخی مردم صبحگاه و هنگام خروج از منزل با چند پروانه بزرگ مرده مواجه می شوند و این افراد ورود این تعداد پروانه بزرگ به شهر را ترسناک می دانند.این پروانه ها شب به پرواز در می آیند.

 

این پروانه ها روز جمعه نیز به ورزشگاهی که بازی نیمه نهایی جام حذفی مالزی در آن برگزار می شد حمله ور شدند و بازی را با اختلال مواجه کردند.روزنامه نیو استریت تایمز مالزی روز پنجشنبه اعلام کرد این پروانه های بزرگ خطری برای انسان به همراه ندارند و تنها ممکن است لمس آن ها باعث خارش پوست شود.

 

ˈسلما مت راویˈ حشره شناس مدرسه علوم زیستی دانشگاه مالزی، گفت که این پروانه ها از نوع ˈلیزا زامپا دوسیلهˈ هستند و در مناطق استوایی یافت می شوند.وی گفت علل مختلفی را می توان برای حضور این پروانه های غول پیکر در شهرها در نظر گرفت که تغییر آب و هوایی می تواند یکی از علت ها باشد.وی گفت این پروانه ها اصولا در ارتفاعات دیده می شوند،

هجوم پروانه های بزرگ به یکی از شهرهای مالزی

اما احتمال دارد در فاصله ماه های مه تا آگوست در تعداد زیاد از مزارع و مناطق شهری دیده شوند.این پروانه ها شب ها ظاهر شده و چراغ های روشن آن ها را به خود جلب می کند و در طول روز نیز در سایه و محل های خنک و در پای درختان بزرگ استراحت می کنند. لمس این پروانه ها می تواند ضمن ایجاد خارش در پوست تنفس انسان را به ویژه در افرادی که مبتلا به آسم هستند با اختلال مواجه کند.