پارس ناز پورتال

آیا باید در محل کار صداقت کامل داشت؟

آیا باید در محل کار صداقت کامل داشت؟

آیا باید در محل کار صداقت کامل داشت؟ 

صداقت بیش از حد در محل کار مطمئنا رویکرد صحیحی نمی‌تواند باشد، بهتر هست در کسب و کار مثل یک رهبر باهوش عمل کنیم. واژه اي که این روزها در دنیای کسب و کار چندان به گوشمان می‌خورد، صداقت و اصالت هست که اغلب بعنوان کلید موفقیت در رهبری موثر و کارآمد تصور میشود.

 

انکار جذابیت این ایده گرچه دشوار هست. کمتر کسی پیدا می‌شود که تمایل نداشته باشد خود حقیقی اش را در محل کار خود نمایش دهد و منظور خود را به صراحت بیان کند و آن چه بیان میکند خواسته حقیقی اش باشد.اما هرمینیا ایبارا، استاد دانشگاه INSEAD در پاریس و نگارنده کتاب “همچون یک رهبر عمل کن، همچون یک رهبر بیاندیش” در این خصوص هشدار داده هست.

 

او به این موضوع اشاره میکند که همه ي وقت خطر “خیلی صادق” بودن وجود دارد و مرز موجود در این بین بسیار ظریف و کمرنگ هست.ایبارا اظهار می‌کند که درک نادرست از صداقت در رهبری می‌تواند به شکست منجر شود. در ادامه به برخی از خطرهایی که “خود حقیقی بودن در محل کار” به همراه دارد میپردازیم

 

1. از رشد باز میمانید

پس تمایل دارید که خود حقیقی تان باشید. کدام خود حقیقی؟ خود حقیقی به چه معناست؟ پروفسور ایبارا می‌گوید مفهوم متعهد ماندن به یک “خود حقیقی” در مقابل تحقیقاتی قرار می‌گیرد که نشان میدهد افراد چگونه با تجربیاتی که به دست می آورند تغییر میکنند و جنبه هاي جدیدی از وجود خود را کشف میکنند. اگر در محدوده آرامش خود باقی بمانید، شانس رشد و تغییر را از خود دریغ میکنید.

 

2. ممکن هست اعتبار خود را از دست بدهید

گاه آسیب پذیری می‌تواند شخص را توانمند کند. اما برخی موارد بهتر هست فقط با خانواده و دوستان به اشتراک گذاشته شود. وقتی مدیری در خصوص کاری اظهار ترس یا شک و تردید می‌کند، کارمندان توانایی مدیر در رهبری را زیر سوال میبرند. ایبارا مثال مدیری تازه کار را در یک کمپانی مرتبط با امور بهداشتی مطرح می کتد

 

که به رهبری شفاف و مشارکتی اعتقاد داشت. اما وقتی به کارمندان اخیر اعلام کرد که “می‌خواهم اینکار را انجام دهم، اما این اقدام وحشتناک هست و به کمک شما نیاز دارم” در واقع اقتدار خود را زیر سوال برد.

 

3. ممکن هست تصمیمات اشتباهی اخذ کنید

ایبارا می‌گوید که با تعهد خیلی سفت و سخت به این باور، برخی مدیران تصمیمات خود را به جای اطلاعات موجود بر پایه ارزش ها اخذ می‌کنند. به اعتقاد وی، وقتی نقش بزرگتری را در محل کار به دست می آورید، ارزش هایي که بر زمینه تجارب قبل شکل گرفته اند میتوانند شما را از مسیر منحرف کنند.

 

4. ممکن هست نتیجه مورد نظر را به دست نیاورید

گاه افراد خود حقیقی بودن را با انجام انچه از انجام آن احساس آرامش میکنند اشتباه می‌گیرند. اما زمانی که رفتار معمولتان با آن چه انتظار دارید جور در نمی‌آید حس شکست پیدا می‌کنید. همانگونه که هنگام کار در یک کشور اخیر باید با فرهنگ آنجا خود را وفق دهید، با تغییر موقعیت شغلی نیز باید سبک خود را تغییر دهید تا نتیجه مورد نظر خود را کسب کنید.

 

5. عدم کارآیی را توجیه پذیر میکنید

برای برخی از کارمندان “خود حقیقی” بودن میتواند به پوششی برای عملکرد نارضایتبخش باشد. “من اینجوری ام” میتواند به راهکار ساده اي در پاسخ به انتقاد تبدیل بشود و راه پیشرفت را سد کند. پروفسور ایبارا تاکید می‌کند که به پیشرفت روشهای مدیریتی خود بعنوان آزمون خودهای متعددی که امکان پذیر هست فکر کنید. تغییر رفتاری در روزهای متوالی هیچ ایرادی ندارد و بدین ترتیب میتوانید روشهای گوناگون مقابله با چالش ها را تجربه کنید.

آیا باید در محل کار صداقت کامل داشت؟