جستجو در پارس ناز

اگر خواستگار معتاد و ترک کرده داشتیم چه کنیم ؟

اگر خواستگار معتاد و ترک کرده داشتیم چه کنیم ؟

به گزارش پارس ناز : چند روز پیش یکی از همسایه ها به همراه پسرش برای خواستگاری به خانه شیوا رفتند. پدر پس از اولین جلسه صحبت دختر و پسر، نظر شیوا را در مورد بهروز پرسید. شیوا در جواب پدر گفت: پسر بسیار صادق و خوبیه. بهم گفت چون قصد دارم هرگز به همسر آیندم دروغ نگویم و چیزی را از او پنهان نکنم؛ باید بگویم که من مدتی پیش معتاد بودم اما اکنون ترک کرده ام.

 

شیوا معتقد بود که این صداقت بهروز از همه چیز بهتر است! شما چه فکری می کنید؟

 

گاهی برخی از افراد پس از مدتی به یک ماده، وابستگی بیمارگونه پیدا می کنند، که به آنها معتاد گفته می شود. زندگی با فرد معتاد، زندگی است پر از التهاب، ترس، دغدغه و… که هر آن بیشتر به سمت تباهی می رود. به همین دلیل توجه به این مورد در انتخاب همسر و نحوه شناخت این افراد در مراحل گوناگون خواستگاری نه تنها امری مهم بلکه حیاتی و ضروری است. بنابراین در این بخش با دو موضوع آشنا می شوید:

 

1.راه های شناخت فرد وابسته به مواد

2. راه های شناخت فردی که ادعای ترک دارد

 

 راه‌های شناخت فرد وابسته به مواد

1. به مدت طولانی در کنار فرد مقابل باشید: فردی که به مواد مخدر وابسته است (سیگار، تریاک و هر ماده اعتیادآور مضر) غالباً نمی تواند به مدت چندین ساعت در کنار شما حضور داشته باشد. برای شناخت او می‌توانید از صبح تا شب با او باشید یا یکی از اعضای خانواده تان به مدت 48 ساعت در کنار وی باشد.

 

2. بو: بوی لباس و دهان فرد معتاد بیشتر اوقات حالت زننده و نامناسبی دارد. این افراد حتی اگر برای خوشبو بودن از عطر یا مواد خوشبو کننده دهان استفاده کنند، باز هم نمی توانند برای چند ساعت از بوی تندی و نامطلوب دهان خود جلوگیری کنند.

 

3. غایب شدن بی‌مورد فرد: این افراد معمولاً پس از مدتی (چند ساعت) به صورت ناگهانی غایب شده و سپس باز می گردند. گاه حتی در بعضی از روزها فرد بی‌علت، یا با علت‌ها و بهانه های نامعقول غیب می‌شود.

 

4. اثرات بدنی: بینی زخم شده، جای سرنگ و کبودی در بازو ،گشادی مردمک، آب ریزش بینی و دهان، کند شدن حرکات بدن، حواس پرتی زیاد، کاهش وزن بدن و … از اثرات جسمانی مصرف مواد مخدر است.

 

5. اثرات روحی: نوسانات اخلاقی و رفتاری فرد از اثرات مواد مخدر است. مثلاً این گونه افراد معمولاً دمدمی هستند. یعنی یک لحظه شاد و لحظه دیگر غمگین اند. (همسر گزینی با عشق یا خرد، یونس نابدل، صص 105 – 104.)

 

 راه های شناخت فردی که ادعای ترک دارد

1. نشانه های قابل مشاهده: دقت در وضعیت چهره و توانمندی جسمی فرد مقابل، توجه به عملکرد وی (انگیزه برای تلاش و کار)، توجه به میزان اراده او در امور(با توجه به این که اعتیاد، سندرم بی انگیزگی را در فرد ایجاد می کند) می توانند نشانه هایی بر ترک باشند؛ گرچه کافی نیستند.

 

2.توجه به نوع ترک: با توجه به این که اعتیاد نوعی بیماری است، روش ترک فردی(روش سیاهچال معروف به زینال) چندان نتیجه نمی دهد. اگر ترک فرد مقابل تحت نظر مراکز معتبر ترک و با استفاده از روان درمانی، روان پزشکی و گروه درمانی صورت گرفته و برای تداوم از NGO ها یعنی انجمن هایی مانند NA (معتادان بی نام)، تولد دوباره و کنگره 60 استفاده کرده می تواند نشانه ای بر ترک واقعی باشد.

 

3.مشاوره با روان پزشک: روان پزشک می تواند با آگاهی از نوع مصرف و مدت مصرف شخص، میزان احتمال ترک را بگوید و در ایجاد اطمینان موثر است.

 

4.تشخیص های تخصصی: آزمایش و معاینه ناگهانی و بدون اطلاع قبلی فرد می تواند گویایی داشته باشد. در آزمایش با اطلاع قبلی، امکان استفاده شخص از ضد مخدرها و فریب وجود دارد.

 

افزون بر آزمایش معمول اعتیاد، کیت های جدیدی نیز برای تشخیص اعتیاد به کراک و کریستال وجود دارد.

 

راه دیگر معاینه میوز مردمک است. با توجه به اینکه مصرف مواد مخدر بر انقباض مردمک چشم اثر می گذارد، وقتی متخصص با چراغ قوه، رفلکس نور می گیرد، چشم فرد معتاد نمی تواند پاسخ مثبت دهد یا پاسخ آن بسیار ضعیف خواهد بود و این بدان معناست که شخص هم چنان معتاد است.

 

تست هاس کبدی نیز راهکار مناسب دیگری برای تشخیص های تخصصی اعتیاد است.