پارس ناز پورتال

جواب سوالات مشاوره قبل از ازدواج

جواب سوالات مشاوره قبل از ازدواج

جواب سوالات مشاوره قبل از ازدواج 

در این پست، ما جواب سوالات مشاوره قبل از ازدواج را به اشتراک گذاشته ایم. امروزه تنش ها و دغدغه های زیادی در زندگی به وجود آمده اند. این مشکلات از مناظر و جهت های مختلف بسیار افزایش یافته اند. اگر افراد نتوانند با این مسئله کنار بیایند دچار اختلافات بسیاری در زندگی می شوند. امروزه در زندگی افراد کمبود های فراوانی وجود دارد. اگر هر یک از آن ها تصمیم بگیرد با وجود این کمبود ها ازدواج کند.

 

تصمیم او برای ازدواج یک تصمیم بسیار مهم، جدی و حیاتی می باشد. افراد باید بتوانند شناخت درست و عقلانی از طرف مقابلشان داشته باشند. همچنین بر احساسات شخصی خود غلبه کنند. همه این موارد خواهان دید باز، با هوش بالا می باشد. افراد باید نسبت به حقایق زندگی واقع گرایانه و عاقلانه برخورد کنند. مشاوره ازدواج بهترین راه برای کمک به افراد در زمان ازدواج می باشد.

 

افراد قبل از ازدواج میتوانند از مشاوره ازدواج بهره بگیرند. این کار به آن ها کمک می کند که تصمیم درست بگیرند. مشاوره ازدواج با کمک روانشناسان و کارشناسان حرفه ای انجام می شود. آن ها در این زمینه سواد و مهارت کافی را دارند و می توانند به افراد کمک های بسیار بزرگی کنند. همچنین افراد می توانند در کنار هم در جلسات مشاوره شرکت کنند.

 

علت احتیاج به مشاور قبل از ازدواج

ازدواج یکی از امور مهم در زندگی همه افراد می باشد. این امر مهم برای تشکیل یک خانواده و یک جامعه سالم ضروری است. گاهی ازدواج با یک رابطه دوستان و عاشقانه آغاز می شود. گاهی نیز ممکن است ازدواج به صورت سنتی و از طریق خانواده ها شکل گیرد. در هر صورتی تداوم رابطه و تداوم ازدواج بستگی به تعامل طرفین دارد.

جواب سوالات مشاوره قبل از ازدواج

زمانی یک ازدواج تداوم دارد که افراد بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند. نحوه تعامل طرفین با یک دیگر و درک آن ها از شرایط هم تضمین ادامه رابطه می باشد. در بسیاری از ازدواج ها بعد از گذشت چند سال و حتی چند ماه اختلافات زیادی دیده می شود. این اختلافات زندگی دو طرف را به چالش می کشد.

 

مشاوران قبل از ازدواج می توانند به افراد این آگاهی را بدهند که بتوانند زندگی بهتری داشته باشند. مشاور قبل از ازدواج با هر یک از افراد به طور جداگانه حرف می زند. شرایط آن ها را کاملاً تحلیل می کند. سپس هر دوی آن ها را دعوت کرده و به آنها حرف می زند. در نهایت در گرفتن تصمیم عاقلانه به آن ها کمک می کند.

 

بیشتر بخوانید: حکم دوستی قبل از ازدواج چیست؟

 

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مشاوره ازدواج در اصل راهی برای جلوگیری از اتفاق ناگواری به نام طلاق می باشد. افراد با وجود تصمیماتی که برای زندگی در کنار یکدیگر می گیرند. به راهنمایی ها و شفاف سازی های دیگری نیز احتیاج دارند. آن ها به یک فرد متخصص و آگاه احتیاج دارند که این فرد بتواند بر مبنای دانسته های علمی و آگاهی هایی که دارد آن ها را برای تصمیم جدی راهنمایی کند.

 

گاه مشاور آن ها را از تصمیمشان منصرف کرده و تشخیص می دهد که این دو نفر برای زندگی با یکدیگر مناسب نیستند. گاهی نیز آن ها را در تصمیم به ازدواج با یک دیگر مصمم تر و مطمئن تر می کند. اصلی ترین و مهم ترین علت الزام مشاوره راهنمایی افراد توجه به دانسته های مشاور برای ازدواج افراد می باشد. همچنین می تواند آموزش های لازم را برای بهتر شدن روابط به افراد بدهد.

 

آموزش هایی که مشاور پیش از ازدواج به افراد می دهد

مشاور علاوه بر اینکه افراد را برای تصمیم گیری درست راهنمایی می کند. می تواند آموزش های لازم را به افراد بدهد. آموزش هایی که مشاور برای زوجین ارائه می دهد. شامل موارد زیر می باشد.

 

• مشاور به آن ها یاد می دهد که چگونه احساسات و عشق شان را به همسرشان نشان دهند. همچنین نقش عشق در پایداری روابط را به آن ها توضیح می دهد.

 

• مشاور راهکارها و روش هایی برای گفت و گو به افراد آموزش می دهد. زیرا بیشتر زن و شوهر ها به دلیل ناتوانی در گفتگو و ارتباط با یک دیگر به مشکل بر می خورند. همچنین او به افراد کمک می کند که چگونه رابطه متنوع و صحیحی داشته باشند.

 

• مشاور به افراد کمک می کند که نسبت به همسرشان قدرت درک بالایی داشته باشد. همچنین بتوانند با او در مورد مسائل و مشکلات همدردی کنند.

 

• یکی دیگر از آموزه های مشاور چگونگی مواجهه با مشکلات و حل آن ها می باشد.

 

• مشاور می تواند اختلافات زناشویی را از طریق روشن ساختن افراد حل کند.

 

• افراد با مراجعه به مشاور می توانند حساسیت های خود و همسر شان را بشناسند و به درستی به آن ها برخورد کنند.

 

• مشاور به افراد یاد می دهد چگونه خشم خود را کنترل کنند و با همسرشان برخورد ملایم تری داشته باشند. همچنین به آن ها یاد می دهد که چگونه در برابر خشم همسر شان رفتار ملایمی از خود نشان دهند. تا مشکل شان به آرامی و در آرامش حل شود.

 

• افراد با کمک مشاور یاد می گیرند چگونه در زندگی مشترک و امور مربوط به زندگی مشترک مسئولیت پذیر باشند.

 

• مشاور به افراد یاد می دهد چگونه به همسر خود اهمیت بدهند و برای او بهترین باشند.

 

اقدامات قبل از مراجعه به مشاور قبل از ازدواج

 

قبل از اینکه افراد به روانشناس و مشاور مراجعه کنند بهتر است در مورد مسائل خاصی آمادگی داشته باشند. هر چه آمادگی آن ها برای شرکت در جلسات مشاوره بیشتر باشد. نتیجه گیری آن ها نیز بیشتر خواهد بود. قدم اول در مراجعه به مشاور انتخاب یک مشاور با مهارت و خوب می باشد. افراد می توانند برای انتخاب مشاور خوب با دوستان و آشنایان شان مشورت نمایند.

جواب سوالات مشاوره ازدواج

همچنین مشاوری را برای راهنمایی انتخاب کنند که قبلاً یکی از آشنایان آن ها از او نتیجه گرفته و موفق شده است. همچنین می توان برای انتخاب یک مشاور خوب سوابق تحصیلی و تجربه های او را بررسی نمود. هرچه مشاور با سابقه تر و تحصیل کرده تر باشد. به طبع آگاه تر و با مهارت تر می باشد. همچنین می تواند به افراد بهتر کمک کند. یکی دیگر از مهم ترین مسائل در مورد مشاور هزینه ها می باشد.

 

افراد باید در نظر بگیرند که می توانند برای مشاوره چقدر هزینه کنند. آن ها باید بدانند که هر جلسه مشاوره برای آن ها چقدر هزینه بر می دارد. آیا از پس پرداخت این هزینه ها بر می آیند یا خیر. زیرا هرچه مشاور با تجربه تر و با سابقه تر باشد دارای حق ویزیت بالاتری خواهد بود. این افرادی که مشکل هزینه در مشاوره را دارند می توانند از مشاور هایی کمک بگیرند که تحت پوشش بیمه کار می کنند.

 

یکی دیگر از مهم ترین نکات در مشاوره و دسترسی به موفقیت توجه به توصیه های مشابه می باشد. بهتر است هر دو نفر در جلسات مشاوره شرکت نمایند. لازم است قبل از شرکت در جلسات مشاوره با همسر خود در این باره صحبت کرده باشند. همچنین دو نفر با رضایت کامل بخواهند از مشاور کمک بگیرند. زیرا اعتقاد نداشتن و جدی نگرفتن راه کارهای مشاور نمی تواند دردی را را از افراد دوا کند.

 

در بیشتر مواقع مراجعه انفرادی به مشاور قبل از ازدواج نمی تواند نتیجه بخش باشد. مشاور زمانی می تواند به افراد کمک کند که هر دوی آن ها را بشناسد و روحیات و اخلاقیات آن ها را مورد بررسی قرار دهد. گاهی اوقات افراد نسبت به مشاور مخصوصاً مشاور خانواده و قبل از ازدواج اعلام مخالفت می کنند. اغلب این افراد کسانی هستند که دارای مشکلاتی می باشند.

 

بیشتر بخوانید: کلاس های قبل از ازدواج چند جلسه است؟

 

جلسات مشاوره پیش از ازدواج به چه صورتی است

 

مهم ترین انتظاری که افراد از یک مشاوره پیش از ازدواج دارند. این است که او بتواند مسائل بین طرفین را بررسی کرده و برای رسیدن به نتیجه و تصمیم نهایی به آن ها کمک کند. همیشه تمام مشاوره های ازدواج سبب به هم رسیدن و ازدواج کردن افراد نمی شوند. گاهی ممکن است مشکلات و تفاوت های بین دو نفر به حدی عمیق و شدید باشد که مشاور پیشنهاد دهد این دو با یکدیگر ازدواج نکنند.

سوالات مشاوره قبل از ازدواج

به این نتیجه برسد صلاحیت تشکیل زندگی مشترک با یک دیگر را ندارند. در حالت کلی مشاور کمک می کند. که چالش ها و مشکلات ازدواج حل شوند و افراد بتوانند رابطه پایدارتری داشته باشند. اما ممکن است گاهی حل کردن مشکل افراد غیر ممکن باشد. عصبانی شدن طرفین در طول جلسه مشاور ممکن است پیش آید.

 

همچنین ممکن است زن و شوهر در این جلسات با عصبانیت با یک دیگر برخورد کرده و حتی عصبانیت آن ها منجر به جدل و توهین شود. مسائل در طول جلسات اولیه مشاوره طبیعی است. این دقیقاً زمانی است که مشاور رفتار این دو را می سنجد و برای گذر آن ها از بحران زندگی تلاش می کند. آن ها را راهنمایی می نماید جلسات مشاوره به تشخیص روانشناس و مشاور می باشد.

 

ممکن است در یک یا دو جلسه به پایان برسد. گاهی نیز ممکن است ماه ها طول بکشد. همچنین گاهی مشاوران تکالیفی را برای افراد تعیین می کنند که باید آن را تمرین نمایند. این تمرین ها بسیار سازنده و ضروری می باشند. همچنین بسیار طبیعی است که مشاور در طول درمان از سایر متخصصان کمک بگیرد.

 

سوال های پر تکرار در جلسات مشاوره

یک سری از ملاک ها و خواسته ها وجود دارند که در جلسات مشاوره بیشتر از هر چیز دیگری تکرار می شوند. به طور کلی در نظر گرفتن این ملاک ها می تواند به افراد در انتخاب فرد مناسب و ازدواج موفق کمک کند. این ملاک ها به طور کامل در جلسات مشاوره بررسی می شوند. مشاور آن ها را هدف گذاری می کند. مهم ترین مسائل و ملاک ها همچنین پرتکرار ترین سوال ها در ادامه مقاله توضیح داده شده اند.

 

بهتر است افراد قبل از مراجعه به مشاور این موارد را مطالعه نموده و در زندگی خود به کار ببرند. این موضوع کاملاً درست است که زندگی افراد با یکدیگر متفاوت است. اما اکثراً مواردی وجود دارد که می تواند برای همه افراد مشکل ساز باشد. در ادامه مسائلی توضیح داده شده است که برای اغلب افراد ثابت و پر تکرار می باشد.

 

اهمیت تناسب سنی در مشاوره پیش از ازدواج

 

افرادی که قصد دارند با هم ازدواج کنند باید با یک دیگر تناسب سنی داشته باشند. تناسب سنی به افراد برای ایجاد درک متقابل کمک می کند. مهم ترین بحثی که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج مورد بررسی قرار می گیرد. تناسب سنی بین زوجین می باشد. از نظر اکثر روانشناسان بهترین اختلاف سنی بین زن و شوهر ۵ تا ۷ سال است. بهتر است افراد کسی را برای زندگی انتخاب کنند.

پاسخنامه سوالات مشاوره قبل از ازدواج

که با آن تفاوت سنی زیادی نداشته باشند. اختلاف سنی های خیلی زیاد و خیلی کم می تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی در زندگی مشترک شود. اختلاف سنی و تفاوت سنی در ازدواج بحث بسیار مهمی می باشد. افراد می توانند برای گرفتن تصمیم نهایی در مورد سن از مشاور کمک بگیرند. در صورتی که اختلاف سنی افراد بیشتر یا کمتر از حد مجاز باشد.

 

آن ها می توانند از یک مشاور کمک بگیرند. مشاور با بررسی ویژگی ها و شرایط آن ها نظر نهایی را در مورد ازدواج این دو نفر اعلام می نماید. به همه افرادی که قصد دارند با اختلاف سنی غیر معمول با یکدیگر ازدواج کنند توصیه می شود که پیش از ازدواج حتماً به یک مشاور مراجعه نمایند.

 

اهمیت تحصیلات در مشاوره پیش از ازدواج

 

افراد باید به میزان تحصیلات خود و طرف مقابل شان برای ازدواج توجه کنند. توجه به میزان تحصیلات از مهم ترین معیار ها برای ازدواج می باشد. اختلاف تحصیلات اگر چه در اوایل زندگی زیاد نمایان نیست. اما می تواند در طول زمان مشکلات و تنش های زیادی را برای افراد به وجود آورد. زیرا تحصیلات درک متفاوتی به افراد می دهد.

 

زمانی که افراد تحصیلات متفاوتی داشته باشند یا از لحاظ تحصیلانی بسیار با یکدیگر اختلاف داشته باشند درک های متفاوتی از مشکلات زندگی خواهند داشت. این افراد دیر تر از سایر افراد به تفاهم می رسند. حتی کوچک ترین مشکلات در زندگی مشترک آن ها ممکن است به چالش های بسیار بزرگی تبدیل شود.

 

اهمیت فرهنگ خانوادگی در مشاوره پیش از ازدواج

 

در همه خانواده ها اختلاف فرهنگی وجود دارد. اما اختلاف فرهنگی بسیار از پر دردسر ترین مشکلات در زندگی همه افراد می باشد. افرادی که تفاهم فرهنگی با یک دیگر داشته باشند این تفاهم منجر به آرامش بین افراد در طول زندگی می شود. همه زوجین در طول زندگی خود به مشکلات، اتفاقات و اختلافاتی بر می خورند. که به دست خودشان برطرف نمی شود.

 

آن ها برای حل این مشکلات باید از خانواده ها کمک بگیرند. خانواده ها می توانند با دخالت خود این مشکل را برطرف کنند. یا برعکس باعث دامن زدن به اختلافات شوند. با توجه به این مسائل می توان متوجه شد که تفاوت فرهنگ ها و خانواده ها بسیار مهم می باشد. افرادی که با تفاوت فرهنگی بسیار با یکدیگر ازدواج می کنند.

 

باید شرایط و تفاوت ها را از تمام جوانب را بسنجند و کاملا آن ها را بپذیرند. همچنین با فرهنگ های مختلف دو خانواده کنار بیایند. علاوه بر این خانواده جایی است که فرد در آن بزرگ شده است. پس خواه ناخواه فرهنگ و منش خانواده بر او تاثیر گذاشته است. این تاثیرات بعد ها در زندگی مشترک نمایان می شوند. وجود دو فرهنگ مشترک در یک خانه می تواند مشکلات بسیاری را برای دو طرف به وجود آورد.

 

بیشتر بخوانید: قبل از ازدواج باید به چه نکاتی توجه کرد؟ 11 نکته مهم که باید بدانید!

 

اهمیت سوابق خانوادگی در مشاوره پیش از ازدواج

 

خانواده اولین و مهم ترین جایی است که می توان با توجه به آن افراد را ارزیابی کرد. با بررسی محیط خانواده می توان به خصوصیات و شخصیت فرد پی برد. اما نمی توان مبنای کل شخصیت فرد را با توجه به خانواده اش سنجید. مهم ترین راه کار برای فرار از مشکلات و اختلافات حقیقت می باشد. افراد پیش از ازدواج باید با حقیقت زندگی یکدیگر مواجه شوند.

جواب ها و سوالات مشاوره قبل از ازدواج

همچنین:

با دید باز آن را بپذیرند. برای تصمیم گرفتن در مورد ازدواج در صورت اختلاف سوابق خانوادگی می توانند از مشاور کمک بگیرند.

 

اهمیت شرایط اقتصادی در مشاوره

پیش از ازدواج در آمد اصلی ترین و مهم ترین ملاک برای ازدواج هر دختری می باشد. خانم ها باید در ازدواج و انتخاب همسر به درآمد و شغل همسرشان توجه و دقت کافی کنند. امروزه محیط شغلی برای زن و مرد وجود دارد. در اغلب خانواده ها زن و شوهر هر دو می توانند شاغل باشند. بخش عمده درآمد و هزینه های خانواده بر دوش شوهر می باشد. همچنین در اسلام و قانون ایران نیز از این مطلب به عنوان نفقه نام برده شده است.

 

برای مرد لازم است که توان اداره زندگی را داشته باشد. میزان در آمد مرد باید برای یک خانواده کفاف دهد. دختر برای زندگی باید کسی را انتخاب کند. که از لحاظ شرایط اقتصادی با خواسته های او هم کف و هم تراز باشد. در صورتی که دختر با کسی پایین تر از شرایط اقتصادی خانواده اش ازدواج کند. بعد ها دچار نا امیدی و ناراحتی خواهد شد. پس بهتر است شرایط اقتصادی پیش از ازدواج مورد توجه قرار گیرد.

 

اهمیت اعتقادات و باورها در زندگی مشترک

اعتقادات می تواند جزئی از فرهنگ هر خانواده ای باشد. باور ها و اعتقادات مهم ترین ویژگی هایی می باشند که افراد قبل از ازدواج باید در نظر بگیرند. امروزه همه افراد و خانواده ها با توجه به دلایل متفاوتی دارای باور های مختلفی هستند. باور و اعتقاد یک حس درونی است و به خود شخص بستگی دارد.

 

برخی از افراد و خانواده ها عادت دارند باورهایشان را با صدای بلند بیان می کنند. بهتر است افراد قبل از ازدواج در مورد اعتقادات و باور های شان به توافق برسند. زیرا این موارد بعد از ازدواج آن زندگی آن ها را دچار خطر و اختلاف می کند.

 

کمک گرفتن از مشاور برای توانایی در فراهم کردن نیازهای روحی و جسمی

 

بسیار مهم است که در ازدواج افراد بتوانند احتیاجات و نیاز های یک دیگر را برطرف نمایند. این مورد معمولا در اوایل و قبل از ازدواج کاربرد زیادی ندارد. افراد نیز به آن توجه خاصی نمی کنند. اما کم کم و در مرور زمان زن و شوهر در زندگی مشترک آن را مشاهده خواهند کرد.

 

همین مسائل ممکن است باعث اختلاف و مشکلات زیادی در میان زن و شوهر شود. همچنین افرادی که در این موارد دارای تفاهم هستند و می توانند احتیاجات روحی و جسمی یک دیگر را برطرف نمایند. بعد ها زندگی بسیار آرام و مسالمت آمیزی خواهند داشت.

 

از آن جهت که به این موارد در ابتدای ازدواج توجه نمی شود افراد نمی توانند دیدگاه خاصی در مورد آن داشته باشند. بنابراین برای بررسی این موارد حتماً لازم است که از یک مشاور کمک گرفته شود. مشاور با سوالات و پرسش نامه هایی احتیاجات و انتظارات افراد را بررسی می کند. توانایی های همسرشان را در مقابل این احتیاجات می سنجد. سپس نظر نهایی خود را به هر دو اعلام می نماید.

 

اتحاد داشتن در مسائل مهم زندگی

همانطور که پیش تر گفته شد افراد در ابتدا و در دوران نامزدی سعی می کنند. بهترین ورژن خود را به یکدیگر معرفی نمایند. اما اگر مسیر و هدفی کاملاً متفاوت با هم داشته باشند دچار مشکلات بزرگی در زندگی می شوند. همچنین بعد ها ممکن است در تکمیل هم دیگر و هم جهت با یکدیگر اقدام نکنند.

پاسخ به سوالات مشاوره قبل از ازدواج

اهداف و برنامه ها از مسائلی هستند که می توانند باعث موفق شدن یک رابطه شوند. همچنین این قدرت را دارند که رابطه را به طور کامل نابود کند. مشاور با مهارت می تواند اهداف هر دو را بررسی کرده و شفاف سازی های لازم را برای دو طرف انجام دهد.

 

بیشتر بخوانید: هر آنچه یک دختر باید قبل از ازدواج بداند !!

 

سوالاتی که مشاور قبل از ازدواج از طرفین می پرسد

 

افراد با توجه به محیطی که در آن رشد یافته اند خانواده را به روش های مختلف تعریف می کنند. تصور افراد از خانواده بر اساس تجربیاتی است که از گذشته در زندگی اش داشته است. افراد با توجه به الگو برداری که از پدر و مادرشان دارند. ذهنیت های مختلفی در مورد ازدواج دارند. ذهنیت ها ممکن است با ذهنیت همسر آینده شان متفاوت باشد.

 

هر چه افراد بتوانند در مورد باور ها و انتظارات شان بیشتر با یک دیگر گفتگو کنند. همچنین در مواردی که با یکدیگر اختلاف دارند درک و سازش بیشتری داشته باشند. زندگی موفق تری خواهند داشت. مشاور شرایط افراد و انتظاراتشان از زندگی را بررسی می کند. همچنین با توجه به این موارد برای سوالات اختصاصی ترک می کند. اما به طور کلی یک دسته از سوالات هستند.

 

این سوال ها به قرار زیر می باشند:

۱_ در مورد پس انداز و پول چه احساسی دارید؟

۲_چه قدر پس انداز دارید؟

۳_ آیا بدهی شخصی دارید؟

۴_میزان درآمد ماهیانه شما چقدر است؟

۵_ مدیریت شما در امور مالی به چه صورت است؟

۶_ مورد پول خرج کردن چه عادت هایی دارید؟

۷_آیا بچه دوست دارید؟

۸_ دوست دارید چند فرزند داشته باشید؟

۹_ نظرتان در مورد تربیت فرزندان چیست؟

۱۰ _چه ویژگی های مثبتی در طرف مقابل تان می بینید؟

۱۱_ چه چیزی برای شما بیشتر از موارد دیگر ارزشمند است.

۱۲_ رابطه ی تان با خانواده خود به چه صورت است؟

۱۳_ نظر شما در مورد تقسیم کارهای خانه چیست؟

۱۴_ در مورد مشکلات غیر قابل حل چگونه برخورد می کنید؟

۱۵_عشق برای شما چه معنی دارد؟

۱۶_ انتظارات شما چیست؟

۱۷_ شادی و رضایت در زندگی را چگونه تعریف می کنید؟

۱۸_ الگوی شما در زندگی چه کسی است؟