پارس ناز پورتال

همه چیز درباره جدایی قبل از ازدواج

همه چیز درباره جدایی قبل از ازدواج

همه چیز درباره جدایی قبل از ازدواج 

در این مطلب، همه چیز درباره جدایی قبل از ازدواج را توضیح داده ایم. دوران عقد و نامزدی از زیبا ترین و به یادماندنی ترین زمان ها برای هر زوجی به شمار می رود. این دوران معمولاً بسیار شیرین و می باشد. اما گاهی این دوران شیرین برای بعضی از افراد به دورانی سخت و دشوار تبدیل می شود. همین امر موجب می شود که ادامه دادن زندگی مشترک برای دو نفر غیر ممکن و غیر قابل تحمل باشد.

 

در این موارد زن و شوهر به این نتیجه می رسند که رابطه مشترک خود خاتمه دهند. زیرا ارتباط میان آن ها به حدی رسیده که دیگر توان ادامه دادن نیست. به همین دلیل زن و شوهر تصمیم می گیرند از هم جدا شوند. در این شرایط موارد بسیاری وجود دارند که باید مورد توجه قرار گیرند. از جمله این موارد پرداخت مهریه می باشد. پرداخت مهریه به شرایط خاصی بستگی دارد.

 

در صورتی که زن باکره باشد نصف مهریه و در غیر این صورت می تواند کل مهریه را از همسرش دریافت نماید. در این مقاله توضیحات مفصلی در مورد جدایی قبل از ازدواج آورده شده است. بسیار مهم است همه افراد در این باره آگاهی هایی داشته باشند. زیرا اغلب افراد به این فکر نمی کنند که ممکن است در دوران عقد کارشان به جدایی بکشد. بنابراین اطلاعات خاصی در این باره ندارند. همین امر موجب سر در گمی آن ها می شود.

 

طلاق در دوران نامزدی و عقد

جدایی در دوران نامزدی به سه دسته تقسیم می شود. وجود مشکلات و اختلافات در دوران عقد می تواند موجب جدا شدن زوجین از یکدیگر شود. در دوران عقد و نامزدی هر یک از طرفین زن یا مرد می توانند به دادگاه درخواست طلاق کنند. اگر مرد باعث به وجود آمدن مشکلات پیش از عقد شده باشد میتواند درخواست طلاق دهد.

 

در شرایط برعکس آن اگر مشکل از طرف زن باشد. مرد می تواند درخواست طلاق نماید. اما اگر دو نفر به این نتیجه برسند که نمی توانند با یک دیگر زندگی کنند و زوج مناسب هم نیستند. می توانند با طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوند. انواع طلاق در دوران عقد شامل موارد زیر می باشد.

 

• طلاق از طرف زن در دوران نامزدی طبق قانون و به طور کلی حق طلاق با مرد می باشد. مرد می تواند همسرش را در دوران عقد و در دوران زندگی مشترک طلاق بدهد اما گاهی زن بنا به دلایلی خواهان طلاق است و از ازدواج با مرد امتناع می کند. زن می تواند با دلایل کافی و محکمه پسند از شوهرش جدا شود.

 

• طلاق از طرف مرد در دوران نامزدی اگر در دوران عقد مرد بخواهد جدا شود. همچنین زن اصرار به زندگی مشترک داشته باشد. طلاق یک طرفه مطرح می شود و این زمانی است که مرد بنا به دلایلی بخواهد از همسرش جدا شود. این جدایی از سوی مرد صورت می گیرد و دارای شرایط خاصی خواهد بود.

 

• طلاق توافقی در دوران نامزدی به طور کلی بی دردسر ترین و بهترین راه برای جدایی است بهترین طلاق، طلاق توافقی می باشد. این نوع طلاق چه در دوران عقد و چه در دوران بعد از ازدواج میتواند بی دردسر ترین راه برای جدایی باشد. در این نوع طلاق زن و مرد بر سر تمام حق و حقوق ها توافق می کنند و از یکدیگر جدا می شوند. این حق و حقوق ها شامل نحله، نفقه و مهریه می باشند.

 

بیشتر بخوانید: جواب سوالات مشاوره قبل از ازدواج

 

جدایی پیش از ازدواج از طریق زن

زن می تواند در دوران نامزدی درخواست طلاق بدهد. بر اساس قانون حمایت از خانواده زن در صورت داشتن شرایط خاصی می تواند به درخواست طلاق دهد. او در دوران عقد باید درخواست طلاقش را به دادگاه خانواده تقدیم نماید. زن برای طلاق گرفتن از همسرش در دوران عقد باید دلایل منطقی و قانونی داشته باشد. از مهم ترین دلایلی که زن می تواند با کمک آن طلاق بگیرد حق طلاق می باشد.

همه چیز درباره جدایی قبل از ازدواج 

همچنین داشتن یکی از موارد حرج، عسر و یکی از شرط های ۱۲ گانه ضمن عقد برای اثبات طلاق ضروری می باشد. زن لازم است این موارد را به دادگاه خانواده تحویل دهد. او بر اساس این موارد می تواند در دوران عقد درخواست طلاق نماید. دادگاه خانواده دلیل این جدایی و درخواست طلاق را بررسی می کند. در صورت قانونی بودن دلایل زن برای درخواست طلاق با درخواست او موافقت می کند.

 

همچنین دادگاه در این صورت حکم طلاق او را در دوران نامزدی صادر می نماید. به طور کلی طبق قوانین ایران حق طلاق با مرد است. در برخی از موارد شرایطی وجود دارند که زن نیز می تواند به دادگاه درخواست طلاق دهد. این موارد شامل عدم پرداخت نفقه، حرج داشت زن، حق طلاق، مفقودالاثر شدن و غیبت طولانی مدت می باشد. وجود هر یک از این موارد می تواند به زن امکان طلاق را دهد.

 

مدارک لازم برای جاری شدن طلاق از طرف زن

مراحل انجام طلاق در دوران عقد اگر از طرف زن باشد با شرایط طلاق در دوران عقد از طرف مرد متفاوت است. زن برای جدا شدن از همسرش در دوران عقد باید موارد زیر را انجام دهد.

 

۱ _او باید در سامانه تصمیم ثبت نام کند.

۲_ لازم است که زن در جلسات مشاوره شرکت کند.

۳_ او باید به پزشک قانونی مراجعه کرده و دریافت گواهی بکارت نماید.

۴ _او باید دلایل و شواهد خود را همراه با گواهی بکارت به دادگاه ارائه دهد.

۵_ دادگاه پرونده طلاق را بررسی می کند. این بررسی توسط دادگاه و قانون گذار انجام می شود.

۶ _در این مرحله حکم صادر می شود.

۷_ در صورتی که دادگاه حکم به طلاق دهد. صیغه طلاق میان زن و شوهرش جاری می شود.

 

درخواست طلاق از طرف مرد در دوران نامزدی

درخواست طلاق از طرف مرد آسان تر صورت می گیرد. زیرا طبق قوانین مدنی ایران و موازین شرعی که در اسلام وجود دارد. حق طلاق با مرد می باشد. مرد هر زمانی که بخواهد درخواست طلاق از همسرش را به دادگاه خانواده تقدیم می کند.
دادگاه درخواست طلاق مرد را بسیار راحت تر قبول می کند.

نکات جدایی قبل از ازدواج 

اما نکاتی وجود دارد که ابتدا باید این موارد صورت گیرد تا درخواست طلاق قبول شده و طلاق جاری شود. تا زمانی که حقوق مالی و مواردی که بر عهده مرد است پرداخت نشود. طلاق جاری نمی شود. یکی از مهم ترین حق و حقوقی که باید به زن پرداخت شود مهریه می باشد. مهریه بعد از جاری شدن صیغه عقد و نکاح به زن تقدیم می شود.

 

زن مالک مهر است و هر زمانی که بخواهد می تواند آن را تصرف کند. در صورتی که پیش تر مرد مهریه زن را نداده باشد. در زمانی که بخواهد او را طلاق دهد باید این مهریه را پرداخت کند. پرداخت مهریه از الزامات طلاق از طرف مرد می باشد. مگر در صورتی که زن خود از مهریه اش بگذرد و آن را به شوهرش ببخشد.

 

مدارک لازم برای درخواست طلاق مرد در دوران عقد

در صورتی که درخواست طلاق یک طرفه و توسط مرد انجام گیرد. مدارک لازم باید به دادگاه تقدیم شود. همچنین مراحلی وجود دارد که همه این مراحل باید انجام شود. مرد برای اینکه بتواند در دوران عقد و همسرش جدا شود. لازم است مراحل زیر را طی نماید. تا دادگاه رای بر طلاق را صادر نماید. مراحل لازم برای جدایی پیش از ازدواج از طریق مرد موارد زیر می باشد.

 

۱_تنظیم کردن درخواست طلاق به صورت یک طرفه و از طرف مرد

۲ _مرد باید گواهی عدم سازش را دریافت کرده و در دفاتر خدمات قضایی ثبت نماید.

۳_او باید یک نمونه از گواهی عدم سازش را برای دادگاه خانواده ارسال کند.

۴_برای برقرار کردن سازش بین زن و شوهر این مدارک ارجاع به داوری می شود.

۵_مرد حتماً باید مهریه زن را پرداخت کند.

۶_در این زمان دادگاه گواهی عدم سازش بین زوجین را صادر می نماید.

۷_ طلاق بین زن و شوهر جاری می شود و آن ها از یکدیگر جدا می شوند.

 

بیشتر بخوانید: حکم دوستی قبل از ازدواج چیست؟

 

طلاق توافقی در دوران عقد پیش از ازدواج

اگر در دوران عقد یا نامزدی زن و شوهر تصمیم بگیرند از یکدیگر جدا شوند. می توانند از هم طلاق توافقی بگیرند. گاهی در این دوران به علت وجود مشکلات مالی ازدواج زود هنگام و مواردی همچون دخالت خانواده ها ممکن است رابطه دچار مشکل شود. زمانی که رابطه از طرف زن و مرد با هم دچار مشکل شود. آن ها می توانند با رضایت و موافقت با یک دیگر در مورد طلاق توافقی تصمیم بگیرند.

طلاق قبل از ازدواج 

در طلاق توافقی همه چیز بر اساس توافق بین طرفین انجام می گیرد. اما مهریه در صورت باکره نبودن زن به صورت توافقی مشخص می شود. همچنین زن می تواند در صورت طلاق توافقی ادعایی در مورد مهریه نداشته باشد. علاوه بر این در بیشتری از موارد زن و مرد مبلغی را به عنوان مهریه توافق می کنند. زن در ازای گرفتن آن مبلغ که از مهریه اش کمتر است. حاضر به طلاق توافقی می شود.

 

مدارک لازم برای طلاق توافقی در زمان نامزدی و عقد

برای طلاق توافقی در زمان نامزدی باید افراد مدارک خاصی را به همراه داشته باشند. این موارد شامل مدارک زیر می باشند.

 

۱_داشتن اصل عقد نامه یا رونوشت آن و تقدیم آن به دادگاه

۲_ وجود اصل شناسنامه مرد

۳ _وجود اصل شناسنامه زن

۴_کپی کارت ملی زن

۵ _کپی کارت ملی مرد

۶_ گرفتن گواهی بکارت

۷_ داشتن وکالت نامه محضری طلاق. این مورد در صورتی لازم است که زن دارای وکالت و حق طلاق باشد.

۸_ به همراه داشتن توافق نامه محضری که مبتنی است بر توافقات دو زوج بر سر مهریه

 

طلاق در دوران عقد و نامزدی به چه صورت است؟

گاهی اوقات امکان دارد که زن و شوهر در ابتدای زندگی دچار اختلافات و مشکلات زیادی شود. این مشکلات تا حدی ادامه می یابند که زندگی مشترک برای آن ها غیر ممکن است و به پایان می رسد. دلایل زیادی برای شکست خوردن و جدایی در دوران عقد و نامزدی وجود دارد. به عنوان نمونه ازدواج هایی که در سنین پایین سنین پایین صورت می گیرد. اغلب به طلاق و جدایی ختم می شود.

 

همچنین اگر در دوران عقد بیشتر از حالت عادی طولانی شود. مشکلات زیادی برای دو طرف به وجود می آید. که منجر به جدایی بین دو نفر می شود. همچنین اگر مرد به فکر فراهم کردن امکانات اولیه و تهیه یک مسکن برای زندگی نباشد. افراد به مشکل بر می خورند. همچنین گاهی وجود اختلافات خانوادگی و فرهنگی می تواند زن و شوهر را قبل از ورود به زندگی مشترک از یکدیگر جدا کند.

 

بسیاری از این افراد به شرایط طلاق در دوران نامزدی آگاهی ندارند. زیرا افراد معمولاً به این مورد که ممکن است در دوران عقد از یکدیگر جدا شوند فکر نمی کنند. بهتر است بدانند که طلاق در زمان عقد نیز مانند طلاق در زندگی عادی مراحل و شرایط خاصی برای هر دو طرف دارد. این مراحل و شرایط توسط دادگاه و خود افراد پیگیری می شود و حکم نهایی طلاق برای زن و شوهر از طریق صادر می گردد.

 

مدارک لازم برای جدایی پیش از ازدواج

اگر زن و شوهر تصمیم به جدایی بیش از ازدواج و در زمان عقد و نامزدی داشته باشند. باید مدارک خاصی را آماده کرده و به دادگاه ارائه دهند. بهتر است آن ها قبل از اینکه اقدام به طلاق کنند با یک وکیل حقوقی مشورت نمایند. مدارکی که زن و شوهر برای جدایی در دوران عقد باید به دادگاه ارائه دهند. شامل موارد زیر می باشد.

 

۱_اصل شناسنامه زن و مرد و کپی برابر اصل آن

۲_ اصل کارت ملی زن و مرد و کپی برابر اصل آن

۳_ اصل عقد نامه و کپی برابر اصل آن

۴_ وکالت نامه حق طلاق زن

۵_ گواهی بکارت زن توسط پزشک قانونی

۶ درخواست مهریه و توافق در مورد مهریه

۷_ گواهی عدم سازش

۸_ تنظیم درخواست طلاق توسط زوجین یا هر یک از آن ها

۹_ اظهار نظر داور و مشاور برای طلاق.

 

بیشتر بخوانید: کلاس های قبل از ازدواج چند جلسه است؟

 

حکم قانونی جدایی پیش از ازدواج

قانون ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق برای مرد می باشد. او هر زمانی که بخواهد می تواند همسرش را طلاق دهد. در صورتی که زن موارد موجود در عقدنامه را رعایت نکند. مرد می تواند او را طلاق دهد. همچنین مهریه با توجه به باکره بودن و نبودن زن به او تعلق می گیرد. علاوه بر این طبق مواردی نیز زن می تواند تقاضای طلاق دهد. اگر ثابت شود که این موارد انجام شده است حکم طلاق در دوران عقد به نفع زن صادر می شود.

 

شرایط جدایی پیش از ازدواج با باکره بودن و نبودن زن

اگر زن و مرد پیش از ازدواج تصمیم به جدایی بگیرند. باید شرایط و مراحل خاصی را طی کنند. این مراحل در زمان باکره بودن و باکره نبودن زن با یک دیگر متفاوت خواهد بود. همچنین تفاوت اصلی آن در نحوه پرداخت مهریه به زن می باشد. مهریه مهم ترین مورد مالی زن بعد از ازدواج است. زن بعد از جاری شدن صیغه نکاح مالک مهریه خواهد بود و می تواند هرگونه تصرفی را در مال خود داشته باشد.

طلاق در دوران نامزدی

اگر مرد و زن در دوران حق قصد داشته باشند از یکدیگر طلاق بگیرند. باکره بودن و نبودن زن از مهم ترین مواردی است که مطرح می شود. طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران اگر زن و مردی بخواهند از یکدیگر جدا شوند و این جدایی پیش از ازدواج باشد. همچنین زن باکره باشد نصف مهریه به او تعلق می گیرد. اما اگر در دوران عقد ثابت شود که زن باکره نبوده است. مرد وظیفه دارد تمام مهریه زن را پرداخت کند.

 

باکره بودن و نبودن زن در دوران عقد توسط آزمایش های پزشکی قانونی و دادگاه بررسی می شود. در این صورت حکمی بنا بر طلاق بائن غیر مدخوله برای خانم ها صادر می شود. همچنین اگر زن به این صورت از شوهرش جدا شود. بعد از طلاق نیازی به نگه داشتن عده ندارد. همچنین او می تواند با گرفتن شناسنامه جدید نام همسرش را از شناسنامه قبلی حذف کند. همچنین می تواند بعد از طلاق بلافاصله ازدواج کند.

 

جدایی پیش از ازدواج چقدر طول میکشد؟

به طور کلی طلاق و جدایی در هر زمان و هر نوعی که صورت بگیرد به زمان زیادی نیاز دارد. زن و مرد حتی اگر چند روز از ثبت عقد شان گذشته باشد باید مدت ها و ماه ها برای طلاق تلاش کنند. همچنین حتی اگر بلافاصله بعد از عقد متوجه تغییر طرف مقابل شان بشوند.

 

یا احساس کنند که تصمیم اشتباهی گرفته اند باید برای جبران اشتباهشان ماه ها پیگیری کنند. زمان جدایی پیش از ازدواج برای زوج هایی که می خواهند از یک دیگر جدا شوند. بیشتر از ۶ ماه می باشد. به این معنی که اگر افراد تصمیم به طلاق بگیرند باید مدت زمان زیادی را برای پروسه طلاق وقت بگذارند.

 

اهمیت گواهی پزشکی قانونی برای جدایی پیش از ازدواج

مراجعه به پزشک قانونی یکی از مراحل اصلی در جدایی پیش از ازدواج می باشد. این مرحله را باید تمام زوجین انجام دهند. وجود عیب هایی در زن و مرد و بیماری هایی مانند برس، جنون و غیره جز مواردی هستند که موجب فسخ صیغه نکاح می شوند. این موارد حتماً باید توسط پزشک قانونی تایید شوند و به اثبات برسند. همچنین ارائه ی گواهی عدم بارداری و آزمایش بکارت از قوانین طلاق در زمان پیش از ازدواج می باشد.

 

زوجین موظف هستند که این موارد را دریافت نموده و به دادگاه تقدیم کنند. همچنین در صورت باردار بودن یا باکره بودن شرایط طلاق تغییر می کند. بنا به موارد نام برده شده بدون گواهی پزشکی قانونی طلاق امکان پذیر نیست. زوجین برای دریافت این گواهی ها حتماً باید به پزشکی قانونی مراجعه کنند و گواهی نهایی را به دادگاه ارائه دهند.

 

بیشتر بخوانید: قبل از ازدواج باید به چه نکاتی توجه کرد؟ 11 نکته مهم که باید بدانید!

 

آیا در جدایی پیش از ازدواج مهریه تعلق می گیرد؟

اگر مراحل طلاق و درخواست طلاق از طرف مرد در دوران عقد صورت بگیرد. او لازم است تمام حق و حقوق قانونی زن را به او پرداخت کند. در صورت باکره بودن زن در طلاق دوران عقد لازم است که نصف مهریه را به او بپردازد. همچنین در صورتی که زن باکره نباشد مرد باید کل مهریه او را پرداخت کند. در صورت باکره بودن طلاق را بائن می خوانند. طلاق بائن به این معنی است که مرد بعد از طلاق نمی تواند به زن رجوع کند.

 

همچنین امکان بازگشت به زندگی مشترک بعد از طلاق وجود نخواهد داشت. اگر این افراد بخواهند بعد از طلاق دوباره به هم برگردند. باید بار دیگر صیغه ی عقد را بخوانند و مهریه تعیین کنند. همچنین در مواردی که درخواست طلاق در دوران عقد از طرف زن باشد. زوجه میتواند برای گرفتن رضایت مرد مهر را به او ببخشد. اما به طور کلی می تواند مهریه را درخواست کند.

 

همچنین:

در مواردی دیده شده است که مرد در این حالت می تواند مبلغی را در خواست کند که همسرش را در ازای آن طلاق دهد.

 

در جدایی پیش از ازدواج تکلیف هدایای نامزدی چه می شود؟

یکی دیگر از موارد مهمی که در جدایی پیش از ازدواج مطرح می شود هدیه هایی است که قبلاً داده شده است. بعد از به هم خوردن مراسمات بحث پس گرفتن هدایای نامزدی و عقد مطرح می شود. همچنین پس گرفتن مواردی مانند حلقه نشان، حلقه ازدواج، سرویس طلاها و کادوهای موجود یکی از مشکلاتی است که افراد به دنبال رفع آن هستند. پس گرفتن هدیه هایی که در دوران عقد داده شده است.

طلاق قبل از ازدواج چگونه صورت می گیرد

تنها در صورت وجود شرایط خاصی ممکن است. این شرایط طبق موارد زیر می باشند:

۱_ اگر هدیه ها موجود بودند و شرایط اولیه خود را از دست ندادند. می توان آن ها را پس گرفت. به عنوان نمونه پارچه هایی که دوخته شدند و به لباس تبدیل شده اند را نمی توان پس گرفت. همچنین طلا هایی که عوض شدند و خانواده عروس یا داماد با گذاشتن پولی بر روی طلا آن را عوض کرده اند نمی توان پس گرفت.

 

۲_ در صورتی می توان هدیه را پس گرفت که در ازای آن پول یا کالایی دریافت نشده باشد.

 

۳_ زمانی می توان هدیه را پس گرفت که هدیه ها هنوز مال کسی باشند. که هدیه گرفته است. به این معنی که او هدیه را نفروخته باشد. یا آن را به کسی نداده باشد. همچنین تغییر دادن هدیه نیز موجب عدم پس گرفتن آن می شود. به عنوان نمونه تبدیل کردن شمش طلا به سکه های طلا مانع پس دادن آن می شود.

 

عواقب جدایی پیش از ازدواج

افرادی که پیش از ازدواج از یکدیگر جدا می شوند. دچار مشکلات بسیاری می شوند. این افراد ممکن است به ترس از ازدواج مبتلا شوند و در انتخاب های بعدی خود بسیار محتاط و سخت گیرانه عمل کنند. همچنین ممکن است دچار وسواس های احتمالی شوند که زندگی را برای آن ها بسیار سخت می کند. همچنین طلاق در دوران عقد در موارد زیادی منجر به افسردگی افراد می شود. ممکن است فرد با این کار تحت سرزنش اطرافیان قرار گیرد.

 

در بسیاری از موارد افرادی که در زمان عقد از یک دیگر جدا می شوند. احساس می کنند زندگی برای شان بی معنی و بی ارزش است. این موارد اتفاقاتی است که افراد در هنگام طلاق در دوران عقد با آن مواجه می شوند. به افراد توصیه می شود طلاق و جدایی را به معنای پایان زندگی ندانند. همچنین بعد از طلاق پر انرژی تر و بهتر به زندگی خود ادامه دهند و برای موفقیت تلاش کنند.