پارس ناز پورتال

قبل از ازدواج چه واکسنی باید زد؟

قبل از ازدواج چه واکسنی باید زد؟

قبل از ازدواج چه واکسنی باید زد؟ 

قبل از ازدواج چه واکسنی باید زد؟ قبل از ازدواج لازم است افراد حتماً واکسن بزنند. یکی از مهم ترین اقدامات پیش از ازدواج زدن واکسن می باشد. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مسئله زدن واکسن را بسیار الزامی دانسته و آن را به تصویب رسانده است. دفاتر ثبت ازدواج نیز موظف هستند که گواهینامه معتبر واکسن را از افراد دریافت کنند.

 

کزاز نوزادان، به بیماری کزاز در ماه اول عمر بچه اطلاق می شود که علت آن استفاده از وسایل آلوده هنگام ختنه کردن بریدن بند ناف و سوراخ کردن گوش می باشد. این بیماری بسیار کشنده است و می تواند باعث مرگ نوزاد شود. مادر می تواند نوزاد را با زدن واکسن در برابر این بیماری کشنده ایمن کند. اسپور باکتری کزاز بسیار گسترده می باشد و در تمام نقاط دنیا بسیار گسترده و متفاوت می باشد.

 

یکی از بهترین و اساسی ترین راه های پیشگیری از آن در نوزادان واکسن کزاز می باشد.  این واکسیناسیون برای مقابله با سم باکتری کزاز انجام می شود. واکسن کزاز سم غیر فعال شده این باکتری است که تو اکساید نام دارد. برای اثربخشی بیشتر واکسن، واکسن دیفتری و سیاه سرفه هم همراه آن تزریق می شود. برای همین به آن ها واکسن های سه گانه یا ثلاث دی پی می گویند.

 

قانون الزام تزریق واکسن ضد کزاز

اهمیت تزریق واکسن کزاز به قدری است که قانون الزام تزریق واکسن کزاز برای بانوان قبل از ازدواج تصویب کرده است. این قانون مشتمل بر یک ماده واحده و ۵ تبصره می باشد که در جلسه ای علنی در روز سه شنبه بیست و سوم فروردین ماه سال هزار و سیصد و شصت و هفت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. در نهایت در نوزدهم اردیبهشت سال هزار و سیصد و شصت و هفت به تایید شورای نگهبان رسید.

 

ماده واحده قانون الزام تزریق واکسن کزاز

پیش از ازدواج ماده قانونی الزام تزریق واکسن کزاز برای بانوان قبل از ازدواج به شرح زیر می باشد. به منظور پیشگیری از تلفات ناشی از کزاز در بچه ها و نوزادان، خانم ها مکلف اند که قبل از انجام عقد ازدواج در مناطقی که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده است.

قبل از ازدواج چه واکسنی باید زد

نسبت به واکسینه کردن خود بر علیه بیماری کزاز اقدام نمایند. همچنین دفاتر ازدواج وظیفه دارند قبل از خواندن عقد و ثبت ازدواج گواهینامه ای معتبر مبتنی بر واکسیناسیون ضد کزاز خانم را دریافت کرده. سپس بعد از بایگانی آن عقد را با ذکر مشخصات گواهی ثبت نمایند.

 

بیشتر بخوانید: چگونگی برخورد با مردان قبل از ازدواج چه می دانید؟

 

تبصره های قانون الزام تزریق واکسن کزاز

پیش از ازدواج تزریق واکسن کزاز پیش از ازدواج علاوه بر ماده واحد دارای تبصره هایی نیز می باشد. تبصره های این قانون شامل ۵ مورد می باشند که به قرار زیر هستند.

 

تبصره ۱_ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وظیفه دارد. تسهیلات لازم برای زدن واکسن پیش از ازدواج توسط زوجه را در اختیار افراد قرار دهد.

 

تبصره ۲_در تبصره دوم گفته شده است که در مورد واکسیناسیون های دیگر نوع واکسن گروه سنی منطقه تزریق واکسن بر اساس تشخیص و لزوم و اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد. همه دستگاه ها و واحد های مربوط به این مورد وظیفه دارند در این مورد با افراد همکاری کنند. همچنین تمام افرادی که بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شامل تزریق واکسن می شوند.

 

تبصره ۳_ دفتر متخلف که با رعایت شرایط و امکانات خاصی و دفعات مراتب جرم و مراتب تکرار جرم در مرحله به ثبت ازدواج بدون گواهی واکسن اقدام کند. در مرحله اول به تعطیل دفترخانه از یک ماه تا ۶ ماه محکوم می شود. سپس اگر کار خود را تکرار کند در مرحله دوم علاوه بر مجازات مرحله اول باید جریمه های نقدی از ۱۰ هزار تا ۵۰ هزار پرداخت نماید. در صورتی که سردفتر بار دیگر جرم خود را تکرار کند. محکوم به لغو پروانه خواهد شد.

 

تبصره ۴_ آیین نامه اجرایی قانون الزام واکسن کزاز قبل از ازدواج ظرف یک ماه بعد از تصویب قانون توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی همچنین با همکاری وزارت دادگستری تصویب و تهیه شد.

 

تبصره ۵_ چنانچه متهم برای بار اول به یکی از اعمال ذکر شده در این ماده مرتکب شده باشد. همچنین دادستان در مورد غیر مهم تشخیص دهد با وعظ یا توبیخ یا تهدید یا اخذ تعهد، تأدیب خواهد شد. همچنین یکی از موارد تأدیب فوق پرونده را بایگانی می نماید. دادگاه نیز در صورت طرح پرونده حق دارد اعمال مراتب بالا را به تشخیص خود انجام دهد.

 

اطلاعاتی در مورد واکسن کزاز

واکسن کزاز بدن افراد را از عفونت باکتری های کزاز محافظت می کند. همچنین این واکسن از جمله واکسن های توصیه شده هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان می باشد. کزار یک بیماری است که موجب ایجاد اسپاسم عضلانی در افراد می شود که بسیار دردناک است. در نهایت می تواند موجب مرگ فرد بیمار شود. این بیماری واگیر و قابل انتقال نیست.

 

فقط از طریق زخم ها یا بریدگی ها به وجود می آید. علاوه بر این مواردی مانند غبار کود و آب می توانند حاوی این بیماری خطرناک باشند. این موارد رایج ترین مواردی هستند که دارای باکتری کزاز می باشند. کشف و تولید واکسن کزاز موجب شده که افراد بتوانند در مقابل این بیماری مقاوم باشند.

 

بیماری کزاز اختصاص به سن خاصی ندارد و افراد می توانند در هر سنی به آن مبتلا شوند. اما این بیماری در نوزادانی که تازگی به دنیا آمدند و مادران آن ها بسیار رایج تر میباشد. زمانی که مادر با واکسن توکسوئید کزاز مراقبت نمی شود. بیماری او می تواند بسیار جدی باشد. همچنین در بین این مادران کزاز بسیار شایع است.

 

کزاز در دوران بارداری

ابتلا به کزاز در دوران بارداری، طی ۶ هفته پایان بارداری ایجاد می شود. این کزاز، کزاز مادر نامیده می شود. اما نوع دیگر کزاز در بیست و هشت روز ابتدایی زندگی رخ می دهد. این کزاز، کزاز نوزاد نام دارد. زمانی که باکتری کزاز وارد بدن شود. از طریق خون بر روی تمام سیستم عصبی تاثیر می گذارد. این مورد موجب می شود که فرد با علائم خاصی روبرو شود.

واکسن های قبل از ازدواج

واکسن گارداسیل قبل از ازدواج

 

علائم آن بر اثر سمی که توسط باکتری تولید شده است ایجاد می شوند. از جمله علائمی که کزار به دنبال دارد. میتوان به سردرد، بیقراری، سفتی عضلات، تحریک پذیری و تعریق اشاره کرد. همچنین بیشتر افراد با مبتلا به این بیماری در هنگام بلعیدن با سفتی فک مواجه می شوند. در نهایت کزاز موجب ایجاد تپش قلب و فشار خون بالا می شود.

 

عملکرد واکسن کزاز در بدن به چه صورت است

واکسن کزاز پادتن های ضد اگزوتوکسین در بدن تولید می نماید. این پادتن ها از پیشروی بیماری کزاز در بدن جلوگیری می نمایند. زمانی که افراد تمام مراحل واکسیناسیون را انجام داده باشند. بدنشان به مدت ۱۰ سال در مقابل این بیماری در امان خواهد بود. کزاز یک سندروم بالینی است که بدون آزمایشات آزمایشگاهی تایید نمی شود. علائم بارز کزاز انقباض دردناک عضلات می باشد.

 

در درجه اول عضلات ماساژ و گردن و در درجه دوم عضلات تنه را درگیر می کند. اولین و شایع ترین علامت کزاز در بدن کودکان و بزرگسالان سفتی شکم می باشد. گاهی سفتی ایجاد شده به منطقه آسیب دیده مربوط می شود. در این منطقه اسپاسم های متداولی رخ می دهد. همچنین توسط محرک های حسی ایجاد می شوند. به علاوه ممکن است فرد سابقه آسیب دیدگی یا درگاه آشکار ورود نداشته باشد.

 

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره جدایی قبل از ازدواج

 

واکسن کزاز نوزادی

کزاز نوزادی که در بیست و هشت روز ابتدایی زندگی رخ می دهد. معمولاً به دلیل عفونت های تنه ناف ایجاد می شود. در صورتی که شرایط بی هوازی ایجاد شود. اسپور جوانه می زند این باکتری ها سموم بسیار قوی زیادی ترشح می کنند که اغلب آن ها از طریق جریان خون و همچنین سیستم لنفاوی بدن در سراسر بدن پخش می شوند. سم های تولید شده در چند مکان در سیستم عصبی مرکزی می کنند.

 

این سیستم ها اغلب صفحات انتهایی حرکتی محیطی مغز و نخاع و همچنین سیستم عصبی سمپاتیک هستند. سم ترشح شده توسط در ترشح کننده های عصبی تداخل ایجاد می کند. همچنین مانع تکانه های بازدارنده می شود. این موارد موجب می شوند که علائم ظاهری بالینی کزاز ایجاد شود. موارد نام برده شده باعث اسپاسم عضلانی و انقباض بدن می شود.

 

ممکن است:

کودکان در این حالت دچار تشنج شوند و سیستم عصبی خود مختار شان تحت تاثیر قرار بگیرد.

 

اثرات جانبی واکسن کزاز

در صورتی که باکتری کزار وارد بدن افراد شود. مشکلات بسیاری را برای شان به وجود می آورد. بنابراین پزشک این واکسن را تجویز کرده است که در مقابل بیماری از افراد محافظت نماید. همچنین پزشک با توجه به شرایط پزشکی افراد این تجویز را انجام داده است.

 

علاوه بر این طبق شرایط تشخیص داده که واکسن کزاز برای افراد سود بیشتری نسبت به عوارض دارد. بسیاری از افراد از این واکسن استفاده می کنند اما عوارض خاصی برایشان ایجاد نمی شود. اما گاهی کزاز ممکن است عوارض هایی به دنبال داشته باشد. عوارض های این واکسن شامل موارد زیر می باشند.

 

شایع ترین عارضه واکسن کزاز ایجاد قرمزی، درد و ورم در محل تزریق می باشد. در مواردی ممکن است بعد از تزریق واکسن فرد علائمی همچون تب خستگی بی اشتهایی سردرد یا بدن درد داشته باشد. همچنین در کودکان ممکن است علائمی مانند استفراغ و اسهال وجود داشته باشد.

 

موارد احتیاط در مورد واکسن کزاز

افراد قبل از دریافت واکسن کزاز باید به موارد و نکات زیر توجه کنند.

قبل از ازدواج چه واکسن هایی بزنیم

واکسن گارداسیل قبل از ازدواج

 

۱_در صورتی که فرد در سابقه پزشکی خود حساسیت به دارو های خاصی مانند تواکسید را دارند. حتماً به پزشک متخصص عفونی اطلاع دهد.

 

۲_زمانی که فرد سابقه بیماری یا اختلالات انعقادی دارد. همچنین عفونت حاد یا کاهش پلاک تعداد پلاکت را دارند. نباید از این دارو استفاده نماید.

 

۳_ بسیاری از افراد وجود که بدنشان به آلومینیوم حساسیت نشان می دهد. این افراد باید از فرم مایع واکسن کزاز استفاده کنند. تا دچار آسیب و مشکلات حادی نشوند.

 

۴_ برای درمان بسیاری از بیماری ها لازم است افراد از پادزهر استفاده کنند. کزاز نیز جزئی از این بیماری ها است. برای درمان کزاز باید پادزهر آن به بدن تزریق شود.

 

انواع برنامه های واکسن کزاز

افراد بزرگسالی که کزاز وارد بدنشان می شود در قسمت عضله شانه تزریق واکسن را انجام می دهند. اما برای کودکان واکسن کزاز به ران یا بازو تزریق می شود. واکسنی که افراد دریافت می کنند به موارد زیادی بستگی دارد. این مواد شامل سن و وضعیت شخص هستند. چهار نوع واکسن کزاز وجود دارد که می تواند از بدن در مقابل این بیماری محافظت کند. این واکسن ها با توجه به شرایط افراد انتخاب شده و تزریق می شوند.

 

انواع واکسن کزاز

همان طور که گفته شد واکسن کزاز دارای چهار نوع می باشد که شامل موارد زیر هستند.

 

۱_واکسن دی تی ای پی، این واکسن به نوزادان و کودکان خردسال تزریق می شود. واکسن دی تی ای پی اشخاص را در مقابل کزاز، دیفتری و سیاه سرفه محافظت می کند.

 

۲_واکسن دی تی برای کودکان و نوزادان خردسال می باشد که واکسن قبلی برایشان واکنش بدی نشان داده است. واکسن تنها از بیماری های دیفتری و کزاز مراقبت می کند.

 

۳_ واکسن تی دی ای پی برای کودکان بزرگ تر و بزرگسالان تجویز می شود. این واکسن از بدن در مقابل بیماری های کزاز، دیفتری و سیاه و سرفه محافظت می کند.

 

۴_واکسن تی دی، این واکسن یک تقویت کننده برای کودکان بزرگ تر و بزرگسالان می باشد و مورد محافظتی آن فقط در مقابل دیفتری و کزاز است. معمولا کودکان ۵ دوز واکسن دی تی ای پی یا دی تی را دریافت می کنند. دریافت این واکسن ها در دو ماهگی، چهار ماهگی، شش ماهگی، هشت ماهگی و ۴ تا ۶ سالگی می باشد.

 

بعد از آن یک دوز دیگر تی دی ای پی زمان های ۱۱ تا ۱۲ سالگی و همچنین هر ۱۰ سال یک بار برای افراد تزریق می شود. افرادی که در زمان کودکی واکسن کزاز دریافت نکرده اند. باید با یک سری سه دوز اولیه و با یک دوز تی دی ای پی و دو دوز، تی دی واکسیناسیون خود را آغاز نمایند. واکسن ها در یک دوره ۷ تا ۱۲ ماهه دریافت می شوند.

 

افراد باید به این نکته توجه کنند که بعد از دریافت سری اولیه واکسن لازم است هر ۱۰ سال یک بار یک تقویت کننده تیدی دریافت کنند. برای زنانی که در سه ماهه سوم بارداری هستند. یک دوز دی ای پی توصیه می شود تا از فرزند خود مراقبت کنند این دوز واکسن موجب محافظت از نوزاد تا زمان دریافت واکسن های خود می شود.

 

بیشتر بخوانید: جواب سوالات مشاوره قبل از ازدواج

 

علائم بیماری کزاز چیست؟

علائم اولیه بیماری کزاز ناراحتی و بیخوابی در افراد می باشد. همچنین بعد از این علائم اولیه عضلات فک و زبان بیمار دچار تشنج می شود. در این صورت بیمار قدرت باز کردن دهن خود را ندارد. بعد از صورت کم کم عضلات گردن، دست ها و سپس پا ها و در نهایت تمام بدن دچار تشنج می شود.

نام واکسن های قبل ازدواج

واکسن گارداسیل قبل از ازدواج

 

زمانی که صورت دچار تشنج یا اسپاسم عضلانی می شود. لبخندی بر روی صورت به وجود می آید و موجب می شود فرد صورتی خندان داشته باشد. در این حالت گفته می شود که فرد دچار لبخند کزازی شده است. تشنج عضلات کمر در صورت وجود بیماری فرد را به جلو خم می کند.

 

علائم کزاز ناشی از سم تولید شده توسط باکتری کزاز می باشد. علائم بعد از یک هفته پس از ابتلا به بیماری شروع می شوند. اما ممکن است سه روز تا ۳ هفته بیماری طول بکشد. شایع ترین و بدترین علائم بیماری کزاز قفل شدن فک و زبان می باشد.

 

آیا واکسن کزاز بی خطر است؟

تقریبا بیشتر افرادی که واکسن کزاز دریافت می کنند. مشکل خاصی با آن نخواهند داشت. با این حال ممکن است تعدادی از عوارض جانبی آن در بدن فرد رخ دهد. در بیشتر موارد نیز این عوارض جانبی بسیار خفیف هستند و حتی بر فعالیت های روزانه فرد تاثیر نمی گذارند.

 

عوارض واکسن کزاز چیست؟

عوارض واکسن کزاز می تواند به صورت های مختلفی در بدن فرد نمایان شود. موارد زیر عوارض واکسن کزاز می باشند.

 

۱_درد، قرمزی و ورم

۲_ سردرد یا بدن درد

۳_ احساس خستگی

۴_ داشتن حالت تهوع یا استفراغ از دست دادن اشتها

۵_ بی قرار شدن در کودکان کوچک

 

در مواردی کودکان عوارض جانبی جدی تر و بیشتری را بعد از زدن واکسن دارند. اغلب ممکن است آن ها دچار موارد زیر شوند.

 

۱_ تشنج

۲_ تب بسیار بالا ۳۹ درجه

۳_ ریه های آرام ناپذیر به مدت چند ساعت

۴_ورم دستی که به آن واکسن تزریق شده است.

 

در برخی از موارد یک آلرژی بسیار شدید و بسیار نادر نیز در مورد این واکسن وجود دارد. این عارضه در چند دقیقه بعد از واکسینه شدن اتفاق می افتد. که شامل موارد زیر است.

 

۱_خارش شدید پوست و تورم

۲_ ایجاد کندو ها

۳_ مشکلات تنفسی

۴_ ایجاد تورم در ناحیه دهان و گلو

۵_ به وجود آمدن حالت استفراغ و تهوع

۶_ داشتن سرگیجه و ضربان قلب

۷_غش کردن

 

دریافت واکسن گارداسیل قبل از ازدواج

واکسن گارداسیل یا پاپیلو کارت از واکسن هایی است. که از افراد در مقابل ابتلا به hpv محافظت می کند. این واکسن تزریقی است که حاوی پروتئین های خالص شده برای ۴ نوع ویروس پاپیلومای انسانی موثر می باشد. بسیار مهم است که افراد این واکسن را قبل از ازدواج دریافت نمایند. اگر چه دریافت این واکسن ضروری نمی باشد.

واکسن گارداسیل قبل از ازدواج

 

همچنین بر تزریق آن اجباری نیست. اما دریافت کردن آن می تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر فرد داشته باشد. این واکسن از ایجاد ضایعات در دهانه رحم و واژن جلوگیری می کند. همچنین سرطان دهانه رحم را تا حد زیادی کاهش می دهد. امروزه با افزایش زگیل تناسلی در میان افراد بهتر است که این واکسن حتماً تزریق شود.

 

تا افراد به این بیماری شایع دچار نشوند. واکسن گارداسیل در مقابل این بیماری بسیار موثر می باشد. همچنین واکسنی ۹ گانه است که چهار بار تزریق می شود. همچنین تشخیص دوز های واکسن بر عهده پزشک است. محل تزریق واکسن بالای بازو و ناحیه قدامی جانبی بالاتر از ران می باشد.

 

بیشتر بخوانید: حکم دوستی قبل از ازدواج چیست؟

 

عوارض واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل نیز مانند تمام موارد دارویی دارای عوارض هایی می باشد. اما به طور کلی می توان گفت که فایده آن بسیار بیشتر از عوارض آن می باشد. عوارض واکسن گارداسیل شامل موارد زیر است.

 

۱_ تب

۲_ اسهال

۳_درد شکمی

۴_حالت تهوع و استفراغ

۵_خستگی

۶_ سردرد

۷_افت فشار

۸_ سرگیجه

۹_احساس قرمزی و درد در محل تزریق واکسن

۱۰_ احساس گرفتگی و درد در ماهیچه ای که به آن واکسن تزریق شده است.

 

فواید دریافت واکسن گارداسیل

واکسن گارداسیل فایده های بسیاری برای افراد دارد. به افراد پیشنهاد می شود که حتماً قبل از ازدواج این واکسن را دریافت نمایند. بهترین سن برای دریافت این واکسن ۱۲ تا ۴۵ سالگی می باشد. این واکسن دارای مزایای زیر است.

 

۱_به حفظ سلامتی افراد کمک می کند.

۲_ سرطان دهانه رحم و زگیل تناسلی را کاهش می دهد.

۳_ایجاد برخی از سرطان ها جلوگیری می کند.

۴_عفونت های جنسی را از بین می برد.

 

موارد منع دریافت واکسن گارداسیل

در مواردی واکسن گارداسیل منع مصرف دارد. این موارد شامل رد زیر می باشند.

۱_واکسن گارداسیل تا کنون برای کودکان زیر ۹ سال مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین برای آنان توصیه نمی شود.

 

۲_واکسن گارداسیل برای افراد بالای ۴۵ سال تزریق نمی شود. زیرا اثربخشی آن مشخص نیست و در اکثر موارد تاثیر خاصی ندارد.

 

۳_ممکن است گارداسیل با دارو های دیگر تداخل داشته باشد. پس بهتر است قبل از استفاده از آن افراد با پزشک مشورت نمایند.

 

۴_ افرادی که مشکل انعقاد خون دارند. بهتر است ابتدا پا پزشک مشورت کرده سپس واکسن را دریافت نمایند.