جستجو در پارس ناز

چرا قبل از ازدواج آزمایش خون می گیرند؟

چرا قبل از ازدواج آزمایش خون می گیرند؟

چرا قبل از ازدواج آزمایش خون می گیرند؟ 

چرا قبل از ازدواج آزمایش خون می گیرند؟ اولین قدم برای رسمی شدن و ثبت ازدواج انجام آزمایشات خاصی قبل از ازدواج می باشد که مهم ترین و اساسی ترین برنامه قبل از عقد می باشد. آزمایش به هر دو نفر کمک می کند که نگرانی های خود در مورد سلامت طرف مقابل را رفع کنند. همچنین از بیماری های ژنتیکی مانند هموفیلی و تالاسمی آگاه شوند.

 

همچنین خیال آن ها در مورد عدم وجود بیماری های عفونی و مقاربتی راحت شود. این مقاله در مورد آزمایش هایی است که قبل از عقد انجام می شود و نقش بسیار مهمی در زندگی افراد دارد. باید گفت دفاتر ثبت اسناد رسمی بدون گواهی و جواب این آزمایش عقده ها را ثبت نمی کنند.

 

این مورد نشان دهنده اهمیت آزمایش قبل از عقد می باشد. همچنین سلامت روابط بعد از عقد نیز در گرو آزمایش می باشد. در این آزمایش موارد بسیاری مورد بررسی قرار می گیرند که برای آغاز یک رابطه عاشقانه و عاطفی بسیار مهم هستند. این موضوع تمامی نگرانی های افراد را در مورد سلامت جسمی و جنسی از بین می برد.

 

آزمایش قبل ازدواج چیست؟

آزمایش ازدواج شامل یک سری آزمایش خاص می باشد. همچنین آزمایش غربالگری سلامتی افراد و یک سری آزمایش های اضافه می باشد. این آزمایش های اضافه شامل تشخیص مشکلات سلامتی، نقض های ژنتیکی و تشخیص باروری می باشد. اهمیت انجام این آزمایش ها قبل از عقد و تشکیل خانواده می باشد که افراد را از لحاظ سلامتی ژنتیکی مطمئن سازد.

 

همچنین گاهی افراد دارای مسائل و اختلالات ژنتیکی هستند که بعد ها می تواند برای آن ها مشکلات زیادی به وجود آورد. به طور کلی ۲۰ درصد از زوج هایی که در سن باروری می باشند به ناباروری مبتلا هستند. افرادی که می خواهند ازدواج کنند باید در مورد مسئله باروری و سایر مسائلی که بر تنظیم خانواده تاثیرگذار هستند. آزمایشات ازدواج را انجام دهند. همچنین انجام آزمایش غربالگری سلامت افراد را قبل از ازدواج تضمین می کند.

 

به علاوه برای افراد این اطمینان را حاصل می کند که آن ها آماده ازدواج و ورود به مرحله بعدی زندگی هستند. تا آماده شدن جواب آزمایش افراد زمان کافی را در اختیار دارند که در مورد تصمیمشان فکر کرده و به مشکلات خود رسیدگی کنند. در واقع با تشخیص مثبت شدن هر یک از آزمایش های آن ها منع قانونی برای ازدواج دو نفر وجود نخواهد داشت.

 

بیشتر بخوانید: مهم ترین سوالات قبل از ازدواج از پسر چیست؟

 

مزایای آزمایش قبل از ازدواج

آزمایش ازدواج جزئی بسیار مهم و جدایی ناپذیر در برنامه ریزی های صحیح تشکیل خانواده می باشد. اغلب زوج ها نگاهی منفی به آزمایش های باروری قبل از عقد دارند. اما نتایج این آزمایش ها در بسیاری از موارد مفید و مثبت می باشند. برای انجام آزمایش ازدواج و آزمایش های باروری که قبل از عقد انجام می گیرد.

چرا قبل از ازدواج آزمایش خون می گیرند

زوج ها می توانند از مشکلات متعددی که قرار است در آینده برایشان پیش بیاید جلوگیری کنند. همچنین با آرامش خاطر و ذهنی بدون دغدغه در این موارد زندگی خود را آغاز نماید. آزمایش های ازدواج دارای وضعیت های بسیاری می باشد. این مزیت ها شامل ارزیابی آمادگی زوجین برای بچه دار شدن می باشد.

 

همچنین مشکلات احتمالی یا اختلالات مرتبط با سلامتی که بر جنین و باروری مادر تاثیر می گذارد. نیز در این آزمایش ها شناسایی می شود. افزایش باروری از طریق برنامه درمانی مناسب با توجه به این آزمایش ها امکان پذیر است. همچنین افراد در صورت بروز مشکلات می توانند برای اقدامات خاصی یا اقدامات جایگزین برنامه ریزی قبلی داشته باشند.

 

مدارک لازم برای انجام آزمایش ازدواج

 

مهم ترین قدم قبل از ثبت عقد و خواندن خطبه عقد آزمایش قبل ازدواج می باشد. افراد برای انجام این آزمایش ابتدا باید برگه معرفی نامه ای که حاوی عکس دختر و پسر می باشد. از دفترخانه دریافت نمایند و آن را به آزمایشگاه تحویل دهند.

 

مدارکی که برای این عقد لازم است شامل مواردی چون این برگه درخواست آزمایش ازدواج از محضر می باشد. سپس کارت ملی و شناسنامه زوجین نیز باید همراه با برگه تحویل آزمایشگاه داده شود. در نهایت یک قطعه عکس سه در چهار از هر دو نفر گرفته می شود. افراد برای انجام آزمایش باید این مدارک را به همراه داشته باشند.

 

هزینه انجام آزمایش قبل ازدواج

هزینه ها و قیمت های آزمایش ازدواج بسته به درخواست زوجین متفاوت می باشد. مثلاً آن ها می توانند درخواست آزمایش زگیل تناسلی و تست باکرگی بدهند. که این موارد دارای هزینه جدا می باشد. همچنین دختر و پسر می توانند قبل از ازدواج آزمایش تست اعتیاد نیز بدهند.

 

این تست دارای هزینه های بالایی می باشند. افراد می توانند برای کاهش هزینه ها به مراکز دولتی مراجعه کنند. مراکز دولتی هزینه های کمتر نسبت به سایر آزمایشگاه ها دارند. معمولا آزمایشگاه های دولتی هزینه هایی بین ۱۲۵ تا ۱۶۰ هزار تومان هزینه دریافت می کنند.

 

آزمایش های ازدواج شامل چه مواردی می باشند

 

آزمایش های قبل از ازدواج در مورد سابقه بیماری و اطلاعات مربوط به سلامتی هستند. این آزمایش ها دارای موارد بسیاری می باشند. که عروس و داماد باید آن ها را انجام دهند. آزمایش هایی که برای غربالگری زن و شوهر انجام می شود. شامل مواردی چون ارزیابی سلامت عمومی، معاینه مربوط به توانایی بارداری، آزمایش خون و آزمایش اعتیاد می باشد.

 

ارزیابی سلامت عمومی

ارزیابی سلامت عمومی به طور کلی به وضعیت سلامتی زوج ها می پردازد. در این آزمایش مواردی مانند قد و وزن هر دو نفر مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین فشار خون دو نفر به طور دقیق اعلام می شود. پزشک عملکرد تنفسی و عملکرد قلب عروقی آن ها را مورد بررسی قرار می دهد. در این آزمایش معاینه سینه و شکم نیز انجام می شود.

 

آزمایش خون

آزمایش خون می تواند هر گونه اختلال ژنتیکی و غیر طبیعی را در افراد تشخیص بدهد. اما آزمایش خون شامل موارد بسیاری می باشد. آزمایش خون معمولاً شامل تشخیص گروه خونی می باشد. همچنین آزمایش فاویسم باقاله ای نیز در این آزمایش خون انجام می شود.

آزمایش خون قبل از ازدواج ،چرا قبل از ازدواج آزمایش خون می گیرند؟

بیماری های ارثی مانند تالاسمی در جواب این آزمایش قابل مشاهده است. بیماری های مقاربتی مانند هپاتیت و سفلیس و ایدز نیز در این آزمایش قابل مشاهده می باشند. افراد باید توجه داشته باشند که برای انجام این آزمایش ناشتا باشند.

 

بیشتر بخوانید: هر آنچه یک دختر باید قبل از ازدواج بداند !!

 

آزمایش بیماری های مقاربتی

تعدادی از بیماری های مقاربتی مانند ایدز قابلیت انتقال دارند. همچنین برای افراد یک تهدید جانی محسوب می شوند. بیماری های دیگری مانند هپاتیت بی یا هپات سی، تبخال تناسلی، سوزاک و هرپس بیماری هایی هستند. که افراد تا زمان مرگ با آن درگیر می باشند.

 

این بیماری ها با روابط جنسی به افراد دیگر منتقل می شوند. پس حق افراد است که قبل از ازدواج از این بیماری در همسر خود آگاه شوند. بعد از انجام این آزمایش افراد به انتخاب خود می پذیرند که با آن فرد ازدواج کرده یا به رابطه خود ادامه ندهند.

 

آزمایش عدم اعتیاد

از مهم ترین آزمایش ها و ضروری ترین موارد قبل از ازدواج آزمایش اعتیاد می باشد. در ایران برای تشخیص معتاد بودن یک فرد از او آزمایش ادرار گرفته می شود. اما زوجین می توانند برای اطمینان بیشتر آزمایش خون برای تشخیص اعتیاد انجام دهند. در آزمایش اعتیاد قبل از ازدواج مواد مخدر یا هر نوع ماده ای که در خون باشد تشخیص داده می شود.

 

به افراد توصیه می شود که ۷۲ ساعت قبل از انجام این آزمایش از خوردن مسکن، قرص های کدئین دار و ویتامین b خودداری کنند. بهتر است افراد مواد کافئین داری مانند قهوه را در این زمان از کمتر کنند تا نتیجه آزمایش شان را تحت تاثیر قرار ندهد.

 

در صورتی که دختر یا پسر از داروی خاصی استفاده می کنند که ممکن است این دارو در آزمایش نشان داده شود به پزشک اطلاع دهند. آزمایش اعتیاد قبل از ازدواج برای تشخیص موادی مانند تریاک شیشه و متادون انجام می شود. اما متاسفانه مواردی مانند حشیش، ماری جوانا و سیگار در این آزمایش مورد بررسی قرار نمی گیرند.

 

آزمایش تالاسمی

در آزمایش تالاسمی یا آزمایش سی بی سی تعداد گلبول های قرمز شمرده می شوند. این آزمایش بر روی نمونه خونی که از آقایان گرفته شده انجام می گیرد. در صورت غیر طبیعی بودن تعداد گلبول های قرمز آقایان از خانم نیز نمونه خون سی بی سی گرفته می شود. اگر همچنان آزمایش غیر طبیعی باشد این افراد به بررسی بیشتری از لحاظ تالاسمی مینور احتیاج دارند.

 

در این صورت برای آن ها آزمایش اچ بی الکتروفورز انجام می شود. اگر هر دو نفر ناقل سالم به تالاسمی باشند. حتماً باید مشاوره ژنتیکی ویژه ای انجام دهند. زیرا ممکن است بعد ها نوزادانی به دنیا بیاورند که مبتلا تالاسمی ماژور می باشند. گرچه احتمال این مورد ۲۵ درصد می باشد اما باید افراد در آن حساسیت ویژه ای به خرج دهند.

 

زیرا افرادی که تالاسمی ماژور دارند طول عمر بسیار کمی دارند. در صورتی که افراد هر دو دارای تالاسمی مینور باشند و با یکدیگر ازدواج کنند. در هر بار به دنیا آوردن فرزند احتمال ۲۵ درصد وجود دارد که فرزند آن ها مبتلا به تالاسمی ماژور باشد. همچنین احتمال ناقل بودن فرزند آن ها ۵۰ درصد بوده و تنها ۲۵ درصد احتمال سالم بودن فرزندشان وجود دارد. این بیماری مربوط به فقر آهن می باشد.

 

آزمایش بررسی بیماری سفلیس

افراد از نظر ابتلا به بیماری سفلیس از طریق آزمایش وی دی آر تی مورد بررسی قرار می گیرند. سفلیس یک نوع بیماری مقاربتی عفونی می باشد. انجام این آزمایش قبل از عقد برای آقایان اجباری است. ترپونما پالیدوم یک نوع باکتری است که عامل این بیماری می باشد. افراد مبتلا به این بیماری سال ها بدون بروز هیچ علائمی می توانند زندگی کنند. اصلی ترین راه انتقال آن نیز از طریق تماس جنسی می باشد.

 

اما از طریق تماس مستقیم پوستی یا غشای مخاطی، همچنین وجود زخم در بیمار نیز منتقل می شود. این بیماری از طریق مادر به جنین نیز منتقل می شود. آزمایش هایی مانند اچ آی وی اس تی دی، هپاتیت بی و سی همچنین آزمایش های مربوط به بیماری های ژنتیکی و ناباروری در لیست آزمایش های اختیاری قبل از ازدواج قرار دارند. زوجین می توانند با درخواست خود این آزمایش ها را انجام دهند.

 

بیشتر بخوانید: مهم ترین مراسم قبل از ازدواج ایرانی ها چیست؟

 

آزمایش ایدز

آزمایش ایدز قبل از ازدواج نیز به صورت اختیاری است. اما بهتر است افراد آن را انجام دهند. این آزمایش می تواند ابتلا به ایدز را تشخیص دهد. اما تشخیص آن مربوط به ابتلای فرد ۳ تا ۶ ماه قبل از ازدواج می باشد. افراد باید توجه داشته باشند که فردی که کمتر از سه ماه به ایدز آلوده شده باشد. امکان تشخیص آن در آزمایش وجود ندارد.

آزمایش های قبل از ازدواج ،چرا قبل از ازدواج آزمایش خون می گیرند؟

افراد می توانند این آزمایش را برای اطمینان بیشتر خود انجام دهند. بهتر است افراد در مورد آزمایش ها و تست های قبل از ازدواج احساسی عمل نکرده و از روی هیجانات آن ها را نادیده نگیرند. زیرا این موارد در صورت وجود می تواند یک عمر زندگی و سلامتی آنان را به خطر بیندازد.

 

معاینه های مربوط به بیماری های زنان در ازدواج دوم

 

خانم ها برای ازدواج دوم خود باید معاینه هایی مربوط به بیماری های خانم ها در ازدواج دوم را انجام دهند. اگر زن و شوهر درخواست انجام آزمایش بیماری های عفونی واژن را بدهند. برای آن ها این تست انجام می گیرد. انجام این تست بسیار مفید می باشد. این معاینات و تست ها برای ارزیابی سلامتی دستگاه تناسلی بانوان انجام می گیرد.

 

در دختران باکره این آزمایش انجام نمی گیرد و تنها آزمایش عفونت ادراری انجام می شود. اما در خانم هایی که ازدواج قبلی داشته اند معمولاً یک اسپکولوم برای بررسی واژن و دهانه رحم آن ها استفاده می شود. این معاینات برای تشخیص ناهنجاری ها و اختلالات مرتبط با خانم ها انجام می شود. این ناهنجاری ها و اختلالات ممکن است بر روی بارداری آن ها تاثیر گذار باشد سونوگرافی واژینالی که انجام می شود.

 

اغلب برای بررسی دستگاه تناسلی و اندام جنسی بانوان برای بارداری است. تصویربرداری و اسکن از این قسمت توسط این سونوگرافی انجام می شود و تشخیص ناهنجاری ها را بسیار آسان می کند. افراد برای از بین بردن نگرانی های خود می توانند این موارد را انجام دهند.

 

واکسن کزاز

به طور کلی واکسن کزاز باید هر ۱۰ سال یکبار توسط افراد دریافت شود. اگر یکی از طرفین ازدواج علی الخصوص خانم در طی ۱۰ سال گذشته واکسن کزاز نزده باشد. کارت واکسن برای صادر می شود. همچنین این واکسن درخواست کارت واکسیناسیون او ثبت می شود.

 

خطرات نادیده گرفتن آزمایش ازدواج

اگر افراد انجام دادن آزمایش ازدواج را نادیده بگیرند. همچنین نتایج آن را مهم نشمارند. بعد ها در زندگی مشکلات بسیاری برای شان به وجود می آید که این مشکلات مستقیماً با بچه دار شدن و سلامتی آن ها در ارتباط است. همچنین اگر افراد این آزمایش ها را انجام ندهند در مورد مشکلاتی که برای بارداری هستند باخبر نمی شوند.

 

بنابراین زمانی که می خواهند برای باروری اقدام کنند تازه مشکلات آن ها نمایان می شود. در این زمان افراد باید شروع به درمان آن کنند که زمان زیادی از افراد می گیرد. ممکن است چند سال طول بکشد. اما در صورتی که فرد قبل از ازدواج بداند مشکل دارد و آن را بپذیرد. بعد از ازدواج بلافاصله شروع به درمان آن می کند.

 

در نتیجه در زمان مناسبی نیز درمان شده و بچه دار می شوند. نادیده گرفتن این آزمایش و تاثیر آن برنامه ریزی برای بارداری را به شدت دچار مشکل می کند. همچنین باعث ایجاد استرس و اضطراب شدید در طول دوران بارداری می شود. زیرا افراد برنامه ریزی و آمادگی برای آن را ندارند. همچنین خطر افزایش ابتلا به عوارض جدی در دوران بارداری را افزایش می دهد.

 

زیرا افراد از لحاظ کم خونی، دیابت و اختلالات تیروئید مورد آزمایش قرار نگرفته و عواقب آن را نمی دانستند. این مورد موجب می شود که فرد دارای جنین ناقص یا زایمان زودرس باشند. اگر این موارد پیش نیاید دارای دوران بارداری بسیار پر استرسی می باشند. افراد ممکن است از بیماری های همسر خود آگاه نشده و مراقبت های لازم را انجام ندهند. این مورد موجب می شود که هر دو بیمار شده و حتی فرزندان بیماری نیز به دنیا بیاورند.

 

مدت زمان جواب آزمایش قبل از عقد

اگر افراد قصد انجام آزمایشات اضافی مانند ژنتیک و دیگر آزمایشات را نداشته باشند. جواب آزمایش آن ها طی سه روز کاری آماده می شود. اما در صورت نیاز به آزمایش های ژنتیک و سایر جواب آزمایش دیر تر آماده شده و حتی ممکن است یک ماه بیشتر طول بکشد. به طور کلی به افراد توصیه می شود که آزمایش های قبل از ازدواج را به طور کامل انجام داده تا بعد ها دچار مشکل نشود.

 

اهداف آزمایشات قبل از ازدواج

هر یک از آزمایش هایی که قبل از ازدواج انجام می گیرند دارای حریف خاصی می باشد. به عنوان نمونه هدف آزمایش خون تشخیص تالاسمی مینور در مرد وجود بیماری فاکتور سفلیس و هپاتیت ب تشخیص داده می شود. در آزمایش ادرار نیز اعتیاد هر دو طرف مشخص می شود. هدف از انجام آزمایش ذهن ژنتیک بررسی مشکلات ژنتیکی می باشد. افراد در صورتی که تمایل داشته باشند. آزمایش ژنتیک انجام می دهند.

 

بیشتر بخوانید: قبل از ازدواج باید به چه نکاتی توجه کرد؟ 11 نکته مهم که باید بدانید!

 

در صورت مثبت بودن جواب آزمایش چه اتفاقی رخ می دهد؟

 

اگر در آزمایش خون برای بیماری تالاسمی جواب مثبت باشد. از همسر او و از خانم آزمایش خون گرفته می شود. این در حالتی است که زوج به کم خونی دچار باشد. در صورتی که زوجه نیز کم خونی داشته باشد. بهتر است این دو نفر با یک دیگر ازدواج نکنند. زیرا احتمال به دنیا آوردن فرزند بیمار در آن ها بالا می باشد.

چرایی آزمایش خون قبل از ازدواج

البته آن ها می توانند با مراقبت های لازم فرزندان سالمی را به دنیا بیاورند. در اکثر موارد مشکل دو طرف با دارو حل می شود. اما اگر در آزمایش خون زوجین هپاتیت مثبت باشد. یا تالاسمی مثبت باشد. بهترین کار این است که دو نفر با یک دیگر ازدواج نکنند.

 

در مورد آزمایش اعتیاد و بیماری های مقاربتی در صورت مثبت بودن جواب آزمایش انتخاب با خود فرد است. یعنی زن یا شوهر می توانند بیماری همسر خود را قبول کرده و با او ازدواج نماید. آزمایش های قبل از ازدواج در مورد هر سه آزمایش سفلیس، اعتیاد و تالاسمی هیچ گونه منع قانونی برای افراد ایجاد نمی کنند.

 

این آزمایش ها فقط برای اطلاعات جامع در مورد شرایط فرد برای ازدواج انجام می شود. همچنین به افراد حق انتخاب می دهد. که بعد از دانستن بیماری به رابطه خود ادامه بدهد یا اینکه آن را نپذیرد و جدایی را انتخاب کند. می توان در مورد مشکلات آینده نیز تصمیم گرفت. همچنین با کمک دارو و مراقبت های لازم آن ها را کنترل کرد.

 

انجام آزمایش ازدواج در زمان پریودی

به طور کلی انجام آزمایش خون در زمان پریودی مشکل خاصی برای افراد به وجود نمی آورد. اما در مورد دخترانی که به کم خونی مبتلا هستند. بهتر است در دوران پریود این آزمایش انجام نشود. زیرا ممکن است این افراد دچار فقر آهن شوند. در نتیجه در جواب آزمایش آن ها اختلال هایی نشان داده شود.

 

بهتر است که افراد آزمایش اعتیاد را به روز هایی که پریود نیستند موکول کنند. همچنین زمان آزمایش را به عقب بیندازند. به طور کلی بعضی از مراکز تاکید دارند که در روزهای اول و دوم پریود آزمایش ازدواج انجام نگیرد. اما آزمایشگاه های دیگری وجود دارند که در این باره مشکل و موردی ندارند و در زمان پریودی نیز آزمایش های خود را انجام می دهند.

 

زمان مناسب برای انجام آزمایش عقد

بهتر است برای پیشگیری از اتفاقات غیر منتظره آزمایش های لازم قبل از عقد یک ماه قبل از عقد انجام شود. بهتر است در صورت احتیاج به آزمایش ژنتیک زمان بیشتری برای این آزمایشات در نظر گرفته شود.

 

ناشتا بودن قبل از انجام آزمایش ازدواج همه زوج ها مجبور نیستند که برای انجام آزمایش قبل از ازدواج ناشتا باشند زوجهایی که برای آزمایش تالاسمی و اعتیاد اقدام می کنند احتیاجی نیست که به صورت ناشتا آزمایش دهند ولی اگر همه آزمایشها در یک روز انجام می شوند بهتر است که افراد ناشتا باشند.

 

انجام تست باکرگی ضروری می باشد؟

معمولاً این تست به درخواست افراد و زوجین انجام می گیرد و هیچ گونه ضرورتی ندارد. در صورتی که زوج درخواست این تست را داشته باشد. زوجه برای بررسی پیش متخصص زنان و زایمان فرستاده می شود.

 

لازم به ذکر است که باکره بودن صرفاً به معنی داشتن پرده بکارت نیست. با این معنی است که فرد قبلاً رابطه جنسی نداشته است. گاهی دختران به دلایل بسیاری پرده بکارت خود را از دست می دهند. پزشک قانونی می تواند نوع و دلیل پاره شدن پرده بکارت را تشخیص داده و گزارش دهد.

 

نتیجه کلی در مورد آزمایش ازدواج

ازدواج مهم ترین تصمیم فرد برای زندگی اش می باشد. آزمایش ازدواج و جلسات مشاوره قبل از ازدواج در گرفتن تصمیم درست به افراد کمک شایانی می کند. آزمایش ازدواج شامل بعضی از آزمایش های اجباری مانند تالاسمی، سیفلیس و اعتیاد می باشد. همچنین افراد می توانند آزمایش های دیگری را با توجه به نیاز خود به این آزمایش اضافه کنند.